Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Санітарно-епідеміологічна безпека

10 Березня, 2023 р., 12:34
Значна частина населення Кропивницького району користується питною водою з колодязів. Вимоги до обладнання колодязів, їх утримання та  якості води з колодязів є особливо актуальними після паводків, коли якість води в колодязях може погіршуватися.
08 Лютого, 2023 р., 16:16
В умовах пропуску льодоходу, весняної повені, паводків можливі підтоплення жилих помешкань, гноєсховищ, сміттєзвалищ, каналізаційних споруд та інших потенційно небезпечних або епідемічно значимих об’єктів (джерела водопостачання, колодязі, харчові об’єкти, тощо). У зв’язку з цим зростає ризик виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, можливі групові випадки та спалахи гострих кишкових інфекцій. Аби вберегтися від небезпечних наслідків Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградські області  рекомендує дотримуватись наступних правил.
13 Січня, 2023 р., 15:00
Для холодного періоду року характерна підвищена захворюваність дітей та дорослих на гострі респіраторні захворювання верхніх дихальних шляхів (ГРЗ), серед яких найбільш небезпечний грип.
12 Січня, 2023 р., 09:41
Через часті обстріли енергетичної та критичної інфраструктури нашої країни зі сторони російської федерації почастішали перебої в електро- та водопостачанні. Тож варто заздалегідь підготуватись до таких екстрених умов та вжити деяких заходів.
16 Серпня, 2022 р., 11:52
Ми знову звертаємося до теми «цивілізованих» пляжів. Не вперше і не востаннє. Як і раніше, ситуація на території Знам’янської, Суботцівської та Дмитрівської територіальних громад така: ставків багато, а жодного зареєстрованого місця відпочинку на воді немає. 
15 Червня, 2022 р., 10:11
  У період  воєнного  часу  звертається особлива увага щодо несанкціонованих рубок за межами населених пунктів, незаконне спилювання полезахисних лісосмуг, незаконні порубки дерев на землях лісового  фонду та об’єктах природно-заповідного фонду.
01 Червня, 2022 р., 16:03
Міністерство охорони здоров’я України наказом від 18 лютого 2022 року № 341, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 березня 2022 року за № 304/37640, внесло зміни до ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», згідно з якими з 01 квітня 2022 року для питної водопровідної води вже не допускаються відхилення від нормованих показників загальної жорсткості, сухого залишку, каламутності, вмісту сульфатів, хлоридів, заліза загального, амонію, марганцю, якщо це пов’язано з особливими природними умовами, що не дозволяє довести якість питної води до жорсткішого нормативу.
01 Червня, 2022 р., 15:57
Остання хвиля коронавірусної інфекції (COVID-19), спричинена штамом омікрон, виявилась найбільш поширеною в усіх країнах світу, але менш летальною. Відповідно громадяни перестали відчувати небезпеку і розслабились. Цьому сприяло і припинення в умовах воєнного стану спільних з Національною поліцією перевірок дотримання протиепідемічних вимог. Якщо раніше більшість осіб користувалась масками і на вулицях, то нині все більше мешканців ігнорують використання масок, як в пасажирському транспорті, так і громадських будівлях: магазинах, офісах та навіть перукарнях, де близький контакт між клієнтом і майстром.
01 Червня, 2022 р., 15:49
Миття рук - найпростіший спосіб запобігти кишковим інфекціям і повітряно-краплинним захворюванням. Механізм передачі збудників кишкових інфекцій фекально – оральний. Хворі брудними після користування туалетом руками поширюють збудників кишкових інфекційних захворювань (cальмонельоз, дизентерія, ієрсиніоз, ешерихіоз, кампілобактеріоз, гострі кишкові інфекції, викликані синьогнійною паличкою, клостридіями, клебсієлами, протеєм, черевний тиф, амебіаз та інші інвазивні діареї, вірусний інфекційний гепатит А, рота вірусні, ентеровірусні та інші вірусні діареї) та контагіозних глистяних інвазій через продукти, готову їжу, предмети побуту.
23 Травня, 2022 р., 08:56
В 2021 році та станом на станом на травень 2022 року на території Знам’янської, Дмитрівської та Суботцівської територіальних громад не зареєстровані спалахи гострих кишкових інфекцій та харчові отруєння в організованих колективах. Реєструється спорадична захворюваність на гострі кишкові інфекції серед неорганізованого населення. Основною причиною виникнення інфекційних кишкових захворювань та харчових отруєнь серед неорганізованого населення є недотримання правил гігієни при приготуванні та зберіганні їжі в домашніх умовах. Це так звана спорадична захворюваність. На рівень захворюваності може вливати і погіршення побутових умов в період воєнного стану в Україні. Захворювання, пов’язані з громадським харчуванням та торгівлею, характеризуються масовістю ураження. Хворі в якості причини хвороби зазвичай вказують на вживання продуктів, придбаних в торговій мережі (це можуть бути навіть сухе печиво, цукерки, які не становлять ризику), але ніколи не ставлять під сумнів якість домашнього харчування. В побуті громадяни готують та зберігають домашні страви частіше відповідно до свого розуміння технологічних та гігієнічних вимог.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень