Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Зміни нормативів якості води

Дата: 01.06.2022 16:03
Кількість переглядів: 231

Фото без описуМіністерство охорони здоров’я України наказом від 18 лютого 2022 року № 341, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07 березня 2022 року за № 304/37640, внесло зміни до ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною», згідно з якими з 01 квітня 2022 року для питної водопровідної води вже не допускаються відхилення від нормованих показників загальної жорсткості, сухого залишку, каламутності, вмісту сульфатів, хлоридів, заліза загального, амонію, марганцю, якщо це пов’язано з особливими природними умовами, що не дозволяє довести якість питної води до жорсткішого нормативу.

Знам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області в лютому 2022 року направляло сільським головам листи щодо організації комісійного обстеження стану централізованого та децентралізованого водопостачання та проведення наради стосовно зазначених змін в ДСанПіН 2.2.4-171-10. Дані заходи не були проведені з огляду на введення воєнного стану. На практиці, враховуючи невідповідність тих чи інших показників природної якості води на окремих водогонах вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10, необхідно запровадити поліпшення якості води в процесі її виробництва, що передбачити у відповідних технологічних регламентах.

Знам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області наголошує, що в умовах воєнного стану якість та безпека питної води має особливе значення для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень