Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До уваги  мешканців Знам’янської міської територіальної громади та користувачів землями сільськогосподарського призначення

Дата: 15.06.2022 10:11
Кількість переглядів: 181

  У період  воєнного  часу  звертається особлива увага щодо несанкціонованих рубок за межами населених пунктів, незаконне спилювання полезахисних лісосмуг, незаконні порубки дерев на землях лісового  фонду та об’єктах природно-заповідного фонду.

Державною екологічною інспекцією Придніпровського округу (Дніпропетровська та Кіровоградська області), у тісній співпраці з громадськими природозахисними організаціями та за підтримки небайдужих до стану навколишнього природного середовища громадян виконуються заходи державного нагляду (контролю) за додержанням вимог природоохоронного законодавства та виявляються факти незаконного вирубування дерев у лісосмугах і інших захисних насадженнях.
Звертаємо увагу громадян та користувачів земель сільськогосподарського призначення на виконання законодавства України щодо належного утримання, використання та відновлення лісових та полезахисних зелених насаджень, в тому числі Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 року № 650 «Про затвердження правил утримання та збереження  полезахисних лісових смуг , розташованих на землях сільськогосподарського призначення».
За незаконне вирубування зелених насаджень, в залежності від розмірів  причинених збитків, наступає відповідальність  згідно з ст. 65 та 651 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» та ст. 246 Кримінального Кодексу України та нараховується відшкодування збитків (за незаконне знищення дерева діаметром біля 30 см. нараховується відшкодування в розмірі більше 5000 грн.).


Сектор з питань надзвичайних ситуацій, охорони праці,
 екології та благоустрою управління земельних ресурсів,
 екології, благоустрою та надзвичайних ситуацій
 виконавчого комітету Знам’янської міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень