Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Санітарно-епідеміологічна безпека

26 Квітня, 2023 р., 15:09
Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів. В ці дні люди зазвичай готують та споживають багато різноманітних страв. Нерідко ці страви зберігаються протягом тривалого часу у неналежних умовах, що збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, можливості виникнення харчових отруєнь.
26 Квітня, 2023 р., 15:08
Коронавірусна інфекція так само як грип та інші ГРВІ є вірусною хворобою, тому дотримання соціальної дистанції, носіння масок в людних місцях, дотримання правил респіраторної гігієни залишаються актуальними. Зокрема при кашлі та чханні треба прикривати рот і ніс серветкою або згином ліктя, відразу викидати серветку в контейнер для сміття з кришкою, мити руки водою з милом або обробляти їх спиртовмісним антисептиком.
20 Квітня, 2023 р., 11:01
Заразний вузликовий дерматит (ЗВД) – це контагіозне інфекційне захворювання, що характеризується лихоманкою, ураженням лімфатичної системи, набряками підшкірної клітковини та внутрішніх органів, утворенням шкіряних вузлів (горбочків), ураженнями очей та слизових оболонок органів дихання, розмноження та травлення.
24 Березня, 2023 р., 08:24
Кропивницьке районне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області закликає громадян за жодних обставин не купувати і не вживати алкоголь невідомого походження. Така продукція може стати причиною важких, часто непоправних порушень в організмі, що ведуть до смерті. Зокрема в березні поточного року в м. Кропивницький зареєстрували три випадки отруєння алкоголем невідомого походження.
24 Березня, 2023 р., 08:19
В березні поточного року в м. Кропивницький зареєстрували випадок отруєння алкоголем невідомого походження з трьома потерпілими. У зв’язку з цим Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу громадян на небезпеку споживання алкогольних напоїв.
15 Березня, 2023 р., 16:11
Вода - найпоширеніша речовина в біосфері, яка займає виключно важливе значення в природі. Для людини питна вода - це харчовий продукт для щоденного споживання.
15 Березня, 2023 р., 14:29
Пестициди – це токсичні речовини, їх сполуки або суміші речовин хімічного чи біологічного походження, призначені для знищення, регуляції та припинення розвитку шкідливих організмів, внаслідок діяльності яких вражаються рослини, тварини, люди і завдається шкоди матеріальним цінностям, а також гризунів, бур'янів, деревної, чагарникової рослинності.
15 Березня, 2023 р., 12:56
Ботулізм - це небезпечне харчове отруєння, що виникає при вживанні продуктів, які містять отруйні речовини (токсини), вироблені бактеріями ботулізму. Токсин є одним з найсильніших з усіх відомих отрут, що зустрічається у природі.
15 Березня, 2023 р., 12:54
Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в в Кіровоградській області повідомляє, що в області щорічно реєструються випадки захворювань людей на лептоспіроз, в тому числі летальні.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень