Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Юридичний відділ

16 Липня, 2021 р., 15:45
#кейс_БПД  Часом буває так, що різні установи намагаються відшкодування власних помилок "повісити" на звичайних громадян, які ні сном, ні духом не знали про них. Ось так і пані Наталя 8 років поспіль разом із пенсією щомісяця отримувала зайвих 145 гривень.
16 Липня, 2021 р., 15:00
#кейс_БПД  Марина та Сергій одружилися у жовтні 2020 року, коли жінка була на останніх місяцях вагітності. Вже у грудні у них народилася донька . І з цього часу їхня сім’я фактично перестала існувати.
16 Липня, 2021 р., 14:44
#консультаціяБПД Ви стали свідком кримінального правопорушення. Які ви маєте права та обов’язки
16 Липня, 2021 р., 14:41
#кейс_БПД Галина Петрівна після смерті чоловіка залишилася жити одна. У 2013 році почала часто хворіти та потребувала сторонньої допомоги. Дочка Галини Петрівни запропонувала матері свою допомогу, а за це попросила відписати їй житло.
14 Червня, 2021 р., 10:00
Перші тижні після народження  дитини часто стають справжнім випробуванням для сімей. Відновлення здоров'я породіллі, купівля необхідних речей і ліків, налаштування режиму дня – для цього всього матері потрібна фізична та моральна підтримка. 
11 Червня, 2021 р., 10:59
У сучасній міжнародній і європейській концепціях захисту прав людини є тенденція до відмови від виключно каральної реакції на злочин, яка не може належним чином забезпечити права і осіб, які його вчинили, і потерпілих. Відповідно до кращих європейських та світових практик, з 2019 року в Україні впроваджений пілотний проєкт «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення» (так зване «відновне правосуддя»), який реалізується на базі системи безоплатної правової допомоги за підтримки Представництва Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Спочатку Програма діяла у 6 регіонах, а з 2020 року поширена на всю територію України.
10 Червня, 2021 р., 13:58
Трудова міграція серед громадян України сьогодні доволі поширена. Утім, окрім позитивних аспектів, як от інвестування заробітчанами коштів в українську економіку та набуття ними за кордоном нового фаху й досвіду, це явище асоціюється з низкою ризиків, пов’язаних, зокрема, із соціальним захистом та пенсійним забезпеченням тих, хто працює за межами батьківщини. То які ж права гарантує держава трудовим мігрантам і які обов’язки на них покладає Роз’яснює юрист Шепетівський місцевий центр з надання БВПД Євген Бондар.
09 Червня, 2021 р., 15:55
Що ближче відкриття ринку  землі, то більше правових запитань виникає у власників та користувачів земельних ділянок.  З них найпоширеніші:
08 Червня, 2021 р., 16:00
Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка гарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. 
08 Червня, 2021 р., 15:54
Батьки зобов’язані піклуватися про здоров’я   дитини, її фізичний, духовний та моральний розвиток. Однак на теренах інтернету можна прочитати приголомшливі історії про те, як, вдаючись до незаконних методів, один з батьків вивозив дитину за кордон, тому що інший був категорично проти цього. На жаль, як правило, «заручником» такої ситуації завжди стає саме дитина, бо батьки не можуть дійти згоди щодо її спільного виховання, або навіть намагаються таким чином дошкулити один одному. Проте часто буває й так, що той з батьків, який залишається в Україні, побоюється, що його дитина не повернеться до країни і він втратить можливість приймати участь у її вихованні. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень