Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Первинна правова допомога

Дата: 16.07.2021 15:00
Кількість переглядів: 317

Фото без опису#кейс_БПД 
Марина та Сергій одружилися у жовтні 2020 року, коли жінка була на останніх місяцях вагітності. Вже у грудні у них народилася донька . І з цього часу їхня сім’я фактично перестала існувати.

Сергій пішов жити до своїх батьків , залишивши молоду жінку один на один з немовлям . А ще – з фінансовими проблемами. Марина намагалась домовитися з батьком їхньої дитини про матеріальну допомогу . Однак чоловік відмовився брати участь в житті своїх дочки та дружини. Тоді Марина звернулась до суду із заявою про стягнення аліментів на утримання дитини. Суд присудив Сергію щомісячно платити аліменти на доньку – 1/4 частини з усіх видів його заробітку, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Але молодій матері ще потрібні гроші щоб оплатити комунальні послуги , купити продукти, необхідні речі, ліки тощо. Аліментів на доньку від чоловіка та соціальної допомоги при народженні дитини не вистачає для більш-менш нормального життя. А працювати Марина поки що не може, адже доглядає за немовлям .

Тому вона хотіла отримати з чоловіка аліментів на її утримання до досягнення їхньою дитиною років. З цим питанням Марина звернулася до Іваничівського бюро правової допомоги Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД.

У судовому засіданні чоловік Марини позов не визнав. Він подав відзив, в якому зазначив, що не має фінансової можливості допомагати своїй дружині. Аргументи – має мінімальні доходи, сплачує аліменти на дитину , несе витрати на ремонт будинку, потребує додаткових витрат на своє лікування .

Суд, оцінивши подані докази та свідчення, присудив Марині аліменти на її утримання у зв`язку із доглядом за дитиною до досягнення нею трьох років у розмірі грн щомісяця.

Подружжю також роз’яснили, що у разі виникнення заборгованості з виплати аліментів на утримання дружини, вона має право на стягнення пені у розмірі 1% суми несплачених аліментів за кожен день прострочення, але не більше 100% заборгованості.

Рішення суду https://reyestr.court.gov.ua/Review/96882623

Більше успішних справ читайте https://www.legalaid.gov.ua/publications/uspishni-spravy/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень