Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Ми відзначаємо День Конституції - одне з найбільших державних свят!

Дата: 27.06.2018 23:26
Кількість переглядів: 580

Фото без описуДорогі знам’янчани! Для кожного народу цей день має історичне і символічне значення. В ньому втілюється прагнення до гідного життя, реалізації природних прав нації.

А також – дається точка відліку правової історії народу. Тому в цей день, варто згадати про історично першу українську Конституцію – Конституцію Пилипа Орлика.

Вона була прийнята 300 років тому в формі договору Гетьмана Війська Запорізького з козацтвом і старшиною. Це була одна з перших конституцій у світовій історії. Вона проголосила демократичні цінності, які глибоко закорінені в свободолюбивій українській душі.

Святкуючи День Конституції, ми усвідомлюємо головний закон країни як гарантію громадського миру та згоди, як основу сильної держави, що забезпечує кожному громадянинові свободу і можливість самореалізації.  Знаючи трьохстолітню конституційну традицію свого народу, всі українці повинні пам`ятати, що держава – це не лише чиновники і депутати, держава – це весь народ. І від щоденних дій кожного з усіх нас залежить успіх у будівництві країни, якою пишатимуться наші діти та онуки.

Бажаю кожній знам’янській родині здоров’я та миру, добробуту та впевненості у завтрашньому дні. Нехай наша праця буде успішною. Хай процвітає наше місто, наша держава Україна. 

Нехай благословить нас Господь.


З повагою 

 міський голова                                                     С.Філіпенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень