Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Нова гра за старими правилами. Або - як депутати турбуються про місто.

Дата: 12.12.2018 18:43
Кількість переглядів: 518

Фото без описуУ вівторок, 11 грудня, вже втретє не відбулося пленарне засідання 63 сесії міської ради.

Хоча напередодні міський голова Сергій Філіпенко звертався до депутатів міської ради з проханням прийти на сесійне засідання. Адже на ньому треба було розглянути багато важливих для міста питань, - розподіл коштів з державного бюджету на освіту, медицину, соціальне житло для дітей-сиріт. Мав бути розглянутим й проект соціально-економічного розвитку міста на наступний рік. Але… На пленарне засідання прийшли тільки 15 депутатів (Н.Клименко, О.Бойчук, О.Антоненко, Н.Данасієнко, І.Зіньковська, С.Каратєєв, Н.Коленченко, О.Кузін, С.Лєвінте, О.Луц, В.Мацко, Ю.Сопільняк, М.Терновий, О.Тітарєв, С.Філіпова). Ще три депутати були присутніми на засіданні, але відмовилися реєструватися. Це – Р.Кондратьєв, А.Мороз, І.Грінченко. Сесія, отже, через недостатню кількість зареєстрованих депутатів не була правомочною.

До міської ради надійшов лист від групи депутатів (А.Мороза, А.Тесленка, О.Рубана, Р.Кондратьєва, Н.Тишкевич, Н.Данасієнко, Н.Тесленко, Ю.Клюки, С.Пашка, Ю.Майбороди, К.Пастуха), в якому вони звертаються із пропозицією провести позачергову сесію та заявляють, що 63 сесія міської ради 16 листопада була відкрита і проводилася із порушеннями…

А тепер пригадаймо такі два факти. Нещодавно завершилися судові засідання за двома позовами депутата міської ради до міського голови Сергія Філіпенка. Міського голову звинувачували в тому, що він постійно порушує чинне законодавство при проведенні пленарних засідань міської ради. Саме тому, на знак протесту, більшість депутатів міської ради не приходила на сесійні засідання. Суд не задовольнив позовні заяви депутатів міської ради до міського голови та підтвердив правильність дій міського голови. А ось час, втрачений на непорозуміння з депутатами, не повернути. Бо ж в місті через це не було вчасно виконано багато так потрібних для міста робіт… І ситуація із звинуваченнями міського голови починає повторюватися знову. Знову депутати не приходять на пленарні засідання, знову, на знак протесту, не приймаються важливі для всього міста рішення.

Ось так вболівають депутати за знам’янчан?

Ось так вболівають вони за розвиток нашого міста!

Не завершення сесії міської ради, яка відкрита в листопаді 2018 року, може призвести до зриву прийняття міського бюджету на 2019 рік. У разі його не прийняття місто буде змушено щомісяця працювати по 1/12 обсягу видатків минулого року, що не дасть змогу проводити капітальні видатки (придбання та ремонти). Наприклад, у разі поломки ліфту в багатоповерховому будинку люди будуть змушені підійматися на 9-й поверх пішки, тому що житлово-комунальне управління не має право замовити капітальний ремонт ліфтів. Проектом міського бюджету на 2019 рік передбачено придбання мамографу, капітальний ремонт кардіологічного відділення лікарні, придбання та капітальні ремонти в закладах освіти та культури та таке інше, що також залишиться на папері.

Міський голова СЕРГІЙ ФІЛІПЕНКО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень