Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Про черговий виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 10.10.2024 09:36
Кількість переглядів: 71

Фото без описуДомашнє насильство та насильство за ознакою статі залишаються однією з найгостріших соціальних проблем сьогодення. Кожен випадок насильства, незалежно від його форми – фізичної, психологічної чи економічної, – потребує негайного втручання, оскільки постраждалі особи часто не можуть самостійно вибратися з цієї складної ситуації. Одним із ключових інструментів у боротьбі з цим явищем є мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які надають підтримку постраждалим безпосередньо на місці.

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, здійснила черговий виїзд на повідомлення. Цього разу випадок стався в смт. Знам’янка.

До виїзду мобільної бригади залучилися поліцейський офіцер громади Андрій Тюпа, фахівець із соціальної роботи Знам’янського міського центру соціальних служб Ольга Білокамінська, помічник юриста сектору «Знам’янське бюро правничої допомоги» Вікторія Гомоля, начальник відділу з опрацювання заяв і прийняття рішень Управління соціального захисту населення Олена Грудніцька, клінічний психолог КНП «Знам’янської міської лікарні ім. А. В. Лисенка» Знам’янської міської ради Людмила Нечуй-Вітер.

Фото без описуДомашнє насильство зазвичай має тривалий та прихований характер, і часто постраждалі не мають можливості або не знають, куди звернутися по допомогу. Саме тому важливим аспектом роботи є не тільки термінове втручання в ситуацію, але й інформування про можливі шляхи захисту та відновлення. Кожен член бригади надав свою допомогу, спрямовану на вирішення проблеми на кількох рівнях: правовому, соціальному та психологічному.

Завдяки роботі мобільних бригад постраждалі отримують не тільки необхідну допомогу в тяжкий момент, але й інформаційну підтримку щодо прав, можливих дій та соціальних послуг. Це дозволяє забезпечити протидію насильству, зміцнити віру постраждалих у можливість змінити ситуацію на краще та вберегти їх від подальшого насильства.

Нагадуємо, що у випадку домашнього насильства можна безкоштовно звертатися на цілодобові гарячі лінії:

національна поліція 102

національна гаряча лінія з протидії домашньому насильству 116-123 або 0-800-500-335

національна гаряча лінія з питань насильства стосовно дітей 1547 або 0-800-500-225


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень