Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні - це завжди цікаво, захопливо і пізнавально!

Дата: 22.07.2024 14:21
Кількість переглядів: 43

Фото без описуЦього разу бібліотека-філія №3 разом з юними відвідувачами відправились у "Подорож океаном книжок". А щоб подорож була цікавішою, її провели у вигляді квесту!

Щоб знайти справжній "скарб" та відгадати приховану фразу, потрібно було зібрати сім ключів, які учасники отримували за кожне правильно виконане завдання!

Подорож почалась з "Бухти прочитаних книжок", де учасники за номером кубика обирали книгу та зачитували вголос уривок на зазначеній сторінці.

Оскільки наша подорож тільки розпочалася, то і перше завдання квесту було пов'язано з історією створення книги бібліотек.

Далі на нас чекала зупинка на "Острові таємниць чорного ящика". В чорному ящику лежали предмети, за асоціацією з якими наші юні відвідувачі повинні були відгадати назву книги.

Продовження нашої подорожі пролягло через "Легендарні замки України", Діти дізнались легенду Хотинської фортеці, історію про козацьке заселення та легендарний Червоний дуб на о.Хортиця, прочитали таємницю Олеського замку та послухали про містичні привиди Підгорецького замку, описані в книзі, а ще виконали завдання, зображені на сторінках цієї книги та отримали ще один ключ для знаходження "скарбу".

Під час подорожі на нас чекав "бібліоланч": учасники складали "сендвічі" з карток, на зворотній стороні яких повинна була співпадати відповідність автора, назви книги та її головного героя.

І в завершенні нашої подорожі "мандрівники" завітали до "ґроту-галереї", де за портретним описом потрібно було впізнати літературного героя.

Виконуючи завдання квесту, діти проявили неабияку ерудицію, пригадали знайомі книжки та улюблених літературних героїв, познайомились з новими книгами та повправлялись у читанні, а також дізнались багато нового та цікавого. А результат - зібрані сім ключів, які дали змогу відкрити чарівну скриньку, де знаходився "скарб" та солодощі!

У чергову суботу "Мистецьких вихідних" у бібліотеці-філії #2 займались створенням арт-буків. Учасники покликані були зробити свою книжку як об'єкт мистецтва і присвятити її своїм думкам або бажанням. Учасники дуже захопилися і робили свою справу завзято. Задуми були в кожного різні, тому із однакового набору матеріалу арт-буки вийшли геть не схожі між собою. Далі у ці книжечки записували найфеєричніші історії, заклики до літа, успішні вислови і просто love-історії. Дехто навіть згадав, що колись пробував складати вірші і ці арт-буки як найкраще підходять для їх життя на папері. Творчість зближує і здружує, бо після старанної роботи учасники продовжили відпочивати у бібліотеці за грою "Хто ти?"

Літо – найулюбленіша пора всіх дітлахів. Бібліотека-філія №1 надає дітям можливість корисно і приємно провести свій вільний час впродовж всіх літніх канікул.

Тож цього разу, в рамках проекту «Мистецькі вихідні», бібліотекарі запросили своїх менших користувачів на літню бібліоманію «Літні промінці на книжковій сторінці». Діти познайомилися з дитячими книжковими виставками «Веселка цікавого та дивовижного», «Подорож до країни казок». Бібліотекар Олена Холодова прочитала дітям цікаві казки українських письменників. Учні брали активну участь у відгадуванні літературних творів, які зачитувала бібліотекар. Провели конкурс «Хто найбільше назве улюблених книжок?» А ще ділилися відгуками про прочитані книги та обрали художню літературу для позакласного читання влітку.

Радість живого спілкування нічим не заміниш - це незаперечно! На щастя, спосіб відірвати дітей від екранів смартфонів і замінити віртуальні розваги реальними існує - це захоплива гра, в яку вони зможуть грати в компанії друзів. Ігромікс «Бібліоліто» зібрав друзів бібліотеки на веселі ігри, пізнавальні вікторини та творчі заняття до смаку. Це було весело, позитивно і активно.

А в Будинку культури сел. Знам’янка Друга відбувся показ мультиплікаційного фільму «Думками навиворіт – 2». Епічна пригода думок у мозку дівчинки Раллі наповнена душевністю та гумором. Це змусило глядачів сміятися, думати, плакати, а головне, відчувати. Наші вдячні відвідувачі, покидаючи глядацьку залу, посміхалися.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам'янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень