Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

До Дня Української Державності

Дата: 15.07.2024 14:44
Кількість переглядів: 50

Фото без опису15 липня України вшановує День Української Державності – День Хрещення Київської Русі – України. Це свято було запроваджене указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року, щ обув підписаний під час урочистостей до 30-ї річниці Незалежності України, в День Хрещення Київської Руси-України. Цьогоріч День української державності вперше відзначається 15 липня за Новоюліанським календарем.

У День Української Державності ми згадуємо епізоди боротьби за державне самовизначення України кінця 1980 – початку 1990 х років, боротьбу за волю і духовне розкріпачення періоду пізньої перебудови, що стала вирішальним фактором змін, громадських діячів – будителів нації, які діяли по всій Україні, і в тому числі на Знам’янщині. Серед них були М.Г.Петров, М.А.Петрова, Ю.Г.Майборода, А.М.Сідак, П.Г.Бабкін, О.В.Філімончук, багато інших патріотів і небайдужих людей округи.

Фото без описуМузей представив фото-виставку «Наближаючи державне самовизначення України. Світлини періоду боротьби за Українську державність 1989 – 1992 років», напроти пам’ятника Т.Шевченка, де показані фото зі скарбниць Ю.Майбороди, В.Щурова, В.Ляховченка та інших знам’янчан – учасників тих подій.

Це справжні світлини, що відображають боротьбу проукраїнської верстви громади за наближення утворення національної української держави 30-річної давнини. Виставка викликала жвавий інтерес місцевих і гостей міста, яких виявилося більше 50 осіб.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень