Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні в бібліотеках

Дата: 08.07.2024 14:59
Кількість переглядів: 84

Фото без описуЯкщо запитати, яку пору року полюбляють найбільше відвідувачі центральної бібліотеки, майже в усіх буде однакова відповідь: літо. Адже влітку найдовші канікули, повні цікавих справ, веселих ігор, захоплюючих книжок та нових друзів. Можна стільки всього прочитати, навчитись та зробити. У центральній бібліотеці цікаво щодня. От і ігротека «Літо. Книга. Позитив.» пройшла цікаво і змістовно, діти отримали позитивні емоції. Літній відпочинок з бібліотекою – це весело, сучасно і корисно!

Міська бібліотека-філія№1», в рамках проекту «Мистецькі вихідні», запропонувала для дітей , які є  читачами бібліотеки  та для дітей з  ВПО -  арттерапевтичне заняття «Веселі розмальовки в бібліотеці». Під час розфарбовування задіяні різні ділянки мозку – як ті, що відповідають за креативність, так і ті, що керують логічним мисленням. Діти із великим задоволенням занурились  у процес  розмальовування. Дівчаткам  подобається розфарбовувати квіти, птахів, а хтось із хлопчиків обрав  диких тварин.  З кожним рухом олівця тіло розслаблюється, в душі запановує спокій, і життя починається здаватися настільки ж яскравим, як створювана картинка, повсякденні турботи і негаразди відходять на другий план. Під час заняття бібліотекар Олена Холодова пропонує дітям  відгадати загадки про рослини і тварини. Всі присутні юні читачі брали активну участь  на занятті. Розмальовки здатні сприятливо впливати на психічне і фізичне здоров’я людини. Багато хто зізнається, що розфарбовування допомагає подолати безсоння і депресію,а спільна творчість зближують і звільняють від комплексів. 

Фото без опису"Липень - літа маківка, року середина!" Такою була тема "Мистецьких вихідних цієї суботи. Чому липень називається липнем? Які народні прикмети та звичаї, притаманні цьому літньому місяцю? Та чому, "хто в липні спеки боїться, тому зимою нема чим погрітися"? - про все це йшлася мова під час години народознавства.  Відповідаючи на ці запитання, ми разом з нашими юними відвідувачами, пригадали особливості цього літнього місяця, складали прислів'я та пограли в гру на швидкість та на уважність "У саду та на городі". 

А найголовнішу відповідь на запитання про назву місяця ми знайшли, коли прочитали легенду "Чому липень липнем зветься?"

Щоб підвищити інтерес дітей до читання та зацікавити їх ми застосували інноваційний метод "кольорового читання". Сутність цього методу полягає в тому, щоб під час читання виділити в тексті слова кольорами, з якими вони асоціюються в уяві. Таке читання викликало неабиякий інтерес! До того ж, засіб виділення кольорами теж був у кожного з діток свій! 
"Кольорове читання" розвиває асоціативне мислення, творче сприйняття, поглиблює розуміння тексту та робить сам процес цікавим та захоплюючим! 
  
Фото без описуЦієї суботи «Мистецькі вихідні» співпали Всесвітнім Днем поцілунку. Цей чудовий і красивий День - Всесвітній День поцілунків, вперше з’явився у Великобританії в кінці XIX століття і носить відповідну назву «World Kissing Day».. Офіційним міжнародним святом цей День став пізніше, більше двох десятків років тому, коли він був затверджений досить поважно. міжнародно. організацією - Організацією Об’єднаних Націй і став відзначатися щорічно 6-го липня. Щоб відзначити це свято у бібліотеці-філії#2 відбувся розважальний івент "День поцілунків. Шлю цьом!" Учасники спочатку прослухали про нього інформацію. Потім гралися з "цьомчиками" у гру "Знайди пару". Головним завданням івентубуло зробити листівку "Вітаю. Шлю цьом!", для подарунку. Успішно і досить швидко учасники впорались і з ним. Далі, загальне фото і прощання до наступних вихідних. 

Фото без описуПри згадці Всеволода Нестайка, багато хто посміхнеться. Дорослі згадають дитинство, діти тут же назвуть "Чарівний талісман ", "Одиниця з обманом" та інші твори. Автор написав більше 30 повістей, романів, збірок оповідань, частина яких увійшла до "золотого фонду" дитячої літератури України. В бібліотеці філії номер 4, пройшло бібліотечне ревю "У світі казок В. Нестайка". На веселій літературній хвилі, юні читачі прослухали аудіоказку "Пригоди в лісовій школі ",ділились враженнями та улюбленими епізодами. 

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень