Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Днями до нашої громади завітали представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ)

Дата: 01.07.2024 09:38
Кількість переглядів: 95

Фото без описуДнями до нашої громади завітали представники Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), а саме: заступниця директора проєкту «Ґендерно–чутливі підходи до ментального здоров’я та психооціальної підтримки в Україні» Оксана Кушнір та координатор проєкту Максим Вернигора.

Відбулася тригодинна зустріч з керівництвом громади та фахівцями дотичних відділів, служб (радника Знам′янського міського голови Володимира Мухурова, управління соціального захисту населення, Центру соціальних служб, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), відділу освіти, молоді та спорту).
Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) GmbH надає підтримку Україні з 1993 року. Проекти GIZ активно працюють в різних регіонах України.

GIZ працює в Україні за дорученням п’яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС) та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO). Основними напрямами діяльності компанії в Україні є:

· належне врядування, стійке суспільство;
· економічний розвиток;
· енергетика та захист клімату.

Фото без описуGIZ працює в різних регіонах країни та тісно взаємодіє з усіма громадами на підконтрольній уряду України території. В контексті майбутнього вступу України до ЄС GIZ надає українському уряду консультаційну підтримку з питань місцевого самоврядування, верховенства права, спрощених процедур торгівлі, енергетики, захисту клімату тощо. Водночас GIZ консультує українські громади з метою підвищення ефективності та діджиталізації публічних послуг для громадян, а також організовує навчальні заходи для адміністративного персоналу.

В своїй діяльності GIZ завжди сприяє стійкості суспільства. Для цього вона надає широкий спектр  медичної, психологічної та соціальної підтримки, передусім, дітям, жінкам, ветеранам та внутрішньо переміщеним особам.

У рамках проєкту «Ґендерно–чутливі підходи до ментального здоров’я та психооціальної підтримки в Україні» учасники зібрання поспілкувалися про потреби громади у наданні психосоціальної підтримки для ветеранів та членів їх родин, а також про потреби в підвищені кваліфікації та навчанні фахівців, які праціюють з ветеранами та членами їх родин.
Вели діалог про можливість навчання фахівців, які в подальшому зможуть кваліфіковано надавати послуги ветеранам, членами їх сімей, особливо жінкам та дітям.

Фото без описуНачальник управління соціального захисту населення Алла Волошина розповіла про широкий спектр послуг для ветеранів війни та їхніх родин, членів сімей загиблих (померлих). Окремо приділила увагу участі громади в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості.

Радник Знам′янського міського голови, відповідальний за роботу ветеранського хабу, Володимир Мухуров детально зупинився на напрямках роботи з родинами загиблих, діючими та звільненими з військової служби за станом здоров’я військовослужбовцями, розповів про тісну співпрацю з відділами та структурними підрозділами виконавчого комітету у вирішенні нагальних потреб зазначеної категорії осіб.

Директор Знам′янського міського центру соціальних служб Наталія Шевченко поділилася досвідом роботи в частині надання первинної психосоціальної допомоги потребуючим нашої громади, а також зазначила про потреби в навчанні та підвищенні кваліфікації для фахівців з соціальної роботи.

Фото без опису– Діалог з міжнародними партнерами та громадськими організаціями важливий для нас. Ми завжди раді співпраці з партнерам з метою залучення або навчання фахівців, підвищення професійних навиків практичних психологів, які б дієво працювали з ветеранами та їхніми родинами, оволодівали інструментами для самодопомоги, саморегуляції, освоювали сучасні технології психологічної допомоги, що б надалі дало змогу застосовувати у своїй роботі та навчати інших, – підвів підсумки зустрічі заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Молодченко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень