Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В громаді відзначили День Конституції України

Дата: 28.06.2024 11:37
Кількість переглядів: 110

Фото без описуСьогодні ми відзначаємо одне з найголовніших свят нашої держави, яке укріплює націю, виявляє дух народу - День конституції України!

28 червня 1996 року Верховна Рада України вiд iменi українського народу, спираючись на багатовiкову iсторiю українського державотворення та на основi здійсненого українською нацiєю права на самовизначення, прийняла - Основний закон!

Конституція України – це не лише Закон законів, це ядро, яке перетворило український народ з носія суверенітету на його володаря. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.

Знам’янська міська територіальна громада долучилася до відзначення Дня Конституції. Урочиста частина відбулася біля пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку і розпочалася з інсценізації «Вінок», яку представили учасниці хореографічного колективу «Екстраверт».

До учасників зібрання звернувся Знам’янський міський голова Володимир Сокирко.

«Шановна Знам’янська громадо! Шановні гості! Маю честь привітати Вас з Днем Конституції України. Цей день ще раз нагадує нам, за що борються і гинуть українці. За українську мову, за рівність всіх людей, свободи та верховенство права, які гарантує наша Конституція. Дякуємо нашим захисникам та захисницям, за те, що вже втретє з моменту відкритої війни росії проти України, ми відзначаємо День Конституції! Віримо, що зовсім скоро настане переможний мир. Та усі демократичні засади, закріплені в основному документі, служитимуть нам на благо та на розбудову процвітаючої України. Слава Україні! Героям Слава!»

З вітальним словом до присутніх звернулася амбасадорка Всеукраїнської програми молодіжного проєкту ВідНова UA Єлизавета СОЛОДЬКО з міста Рогань, Харківської області. Єлізавета побажала всім нам найскорішої перемоги і щоб над нами було мирне та яскраве небо.

Присутні вшанували пам’ять хвилиною мовчання всіх видатних синів та доньок українського народу – тих хто не шкодуючи себе прагнув демократії, боровся за справедливість, волю та незалежність своєї Батьківщини. Керівництво та учасники заходу поклали квіти до погруддя Тараса Григоровича Шевченка.

Музичним дарунком для усіх присутніх став патріотичний танок з прапорами у виконанні зразкового хореографічного колективу «Екстраверт» (керівник Марина Стукаленко).

Завершився урочистий захід Гімном України у виконанні солістів міського Палацу культури Руслана Павловського та Вероніки Запісочної.

Ведучі заходу Крістіна Тріфонова і Вікторія Петрашова запросили учасників Всеукраїнської програми молодіжного проєкту ВідНова UA прикрасити калину синьо-жовтими стрічками, на яких написані рядки з Конституції України.

 Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

Любіть у коханні, в труді, у бою,
як пісню, що лине зорею...
Всім серцем любіть Україну свою –
і вічні ми будемо з нею!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень