Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Навчання дітей ліцею «Інтелект» особистій безпеці та протидії насильству

Дата: 27.06.2024 16:30
Кількість переглядів: 68

Фото без описуУ рамках акції «Літо-2024. Незабаром перемога!» фахівець із соціальної роботи Знам’янського міського центру соціальних служб Ольга Білокамінська та помічник юриста сектору «Знам’янське бюро правничої допомоги» Вікторія Гомоля відвідали ліцей «Інтелект» Знам’янської міської ради. У зв’язку із повітряною тривогою, захід проводився в укритті, але це не завадило надати дітям важливу інформацію.

Захід був спрямований на дітей віком від 7 до 10 років. Їм пояснили, що таке насильство, які бувають його види та ознаки, що таке «коло насильства», «тривожна валізка для постраждалих». Також розповіли про відповідальність за вчинення домашнього насильства. Дітям надали чіткий алгоритм дій на випадок, якщо вони стануть свідками або жертвами насильства. Обговорено життєві ситуації та алгоритм дій, у випадках потрапляння в небезпеку. Пояснено чим відрізняється насильство від конфлікту, та до кого звертатися у випадках насильства.

Під час зустрічі з дітьми розбирали різні життєві ситуації, обговорювали можливі наслідки та варіанти рішень. Такий підхід допоміг дітям краще зрозуміти, як діяти у складних ситуаціях та до кого звертатися за допомогою.

Захід був проведений у дружній та доступній для дітей формі, що дозволило їм легко засвоїти важливу інформацію. Це сприяє підвищенню їхньої безпеки та обізнаності у питаннях протидії насильству.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень