Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Навчання дітей першій домедичній допомозі у ліцеї «Інтелект»

Дата: 27.06.2024 11:37
Кількість переглядів: 76

Фото без описуВ рамках дитячої акції «Літо – 2024. Незабаром перемога!» та заходів, спрямованих на підвищення рівня знань з питань безпеки «Абетка безпеки» голова Знам’янської міської організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Котинська та фахівець із соціальної роботи Знам’янського міського центру соціальних служб Ольга Білокамінська завітали в ліцей «Інтелект» Знам’янської міської ради.

Тетяна Котинська під час заходу розповіла дітям про історію Червоного Хреста: як, коли і ким була заснована організація, про перші місії Червоного Хреста, його основні принципи, цінності, діяльність та соціальні програми. Також дітям пояснили поняття «волонтерство», «волонтер» і «волонтерська діяльність», а також як діти можуть допомагати роботі Червоного Хреста в Україні.

У практичній частині заходу дітей навчали навичкам надання першої допомоги: накладання пов'язок, зупинки кровотечі, першочергових дій у випадку непритомності людини або якщо вона поперхнулася їжею тощо. На манекені, що використовується для навчання прийомам серцево-легеневої реанімації, продемонстрували, як правильно робити штучне дихання та вимірювати пульс. Всі охочі діти мали можливість виконати практичні вправи на манекені.

Наприкінці заходу було розповсюджено інформаційні матеріали Товариства Червоного Хреста України. Нажаль, захід перервала повітряна тривога.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень