Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося планове засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 27.06.2024 11:00
Кількість переглядів: 77

Фото без опису24 червня 2024 року, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира Джулая, відбулося засідання зазначеної комісії з розгляду питання, що включено до плану її роботи на червень поточного року.

Членами комісії розглянуто питання про стан медичного обслуговування мешканців громади.

Заступник директора КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Ірина Федорченко представила аналітичну інформацію щодо фінансово-господарської діяльності підприємства станом на звітну дату. Доповідачка відзначила, що підприємство надає амбулаторно-консультативну та вторинну медичну допомогу жителям Знам’янської міської територіальної громади, громадянам інших громад, які потребують високопрофесійної та доступної медичної допомоги.

Між Національною службою здоров’я України та КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради укладено Договір №0546-Е124-Р000 та Договір №3308-Е124-Р000 про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій за 21 пакетом.

Підприємство увійшло до спроможної мережі закладів охорони здоров’я Кіровоградського госпітального округу, як лікарня загального типу,  згідно з Переліком, погодженим Міністром охорони здоров’я України (протокол Робочої групи з питань щодо спроможної мережі закладів охорони здоров’я та проектів планів розвитку госпітальних округів від 22 червня 2023 року № 11), на виконання постанови КМУ від 28 лютого 2023 року №174 «Деякі питання організації спроможної мережі закладів охорони здоров’я».

Надається амбулаторно-поліклінічна допомога, забезпечується діяльність стаціонару, допоміжних та діагностичних служб.

За результатами тендерних закупівель, заклад надає послуги на проходження медичних оглядів працівників залізничних підприємств в Кіровоградській області, що надало змогу забезпечувати безпеку руху на залізниці, шляхом проведення медичних оглядів.

В.о. директора КНП «Знам’янський МЦПМСД» ( далі – Центр) Микола Коноваленко проінформував присутніх про роботу підприємства. Відзначив, що діяльність Центру спрямована на надання всіх видів первинної медичної допомоги населенню, проведення широких профілактичних заходів по попередженню та зниженню захворюваності, раннього виявлення захворювань, диспансеризації, проведення активної роботи по санітарно-гігієнічному вихованню населення. Доповідач, у тому числі,  зупинився на питаннях: кадрового забезпечення  - у 2023 році до штату підприємства після проведеної спільної  та активної роботи з власником Центру по залученню молодих фахівців-лікарів, було зараховано 3-х лікарів, а саме: 2 лікарі загальної практики сімейної медицини та 1 лікар  педіатр;  надання безперервної медичної допомоги  - у Центрі організовано роботу чергового кабінету для надання первинної медичної допомоги сімейним лікарем та лікарем педіатром. Кабінет працює у вихідний день (неділя/9.00-15.00); надання медичних послуг відповідно до укладених договорів з Національною службою здоров’я України -  на сьогоднішній день їх чотири, а саме: «Первинна медична допомога»; «Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів інтернів»; «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги», «Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз на первинному рівні медичної допомоги».

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень