Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні

Дата: 25.06.2024 08:00
Кількість переглядів: 101

Фото без описуЛітні канікули працівники центральної бібліотеки намагаються зробити для своїх маленьких читачів цікавими і незабутніми, щоб їм було комфортно спілкуватися в бібліотеці та змістовно проводити тут вільний час.

Гарний настрій, можливість познайомитися з новими книгами, проявити свої знання і творчі здібності, взяти участь в захоплюючих пізнавальних заходах зібрали дітей на розвагу «Літо без нудьги» і майстер класс з флористики «Мій запашний букетик».

Юні читачі брали участь у веселих іграх, відгадували загадки, позмагалися, хто вправніший у скоромовках, виготовили запашні букетики та малювали яскраві квіти на асфальті.

Літо з центральною бібліотекою проходить змістовно та цікаво! Якщо сумуєш, не знаєш чим зайнятись у спекотний день – скоріш поспішай до бібліотеки

В рамках проекту «Мистецькі вихідні» бібліотека - філія№1 провела для юних читай ликів народознавчу подорож «Лікарські трави зеленого тижня». Діти з великим задоволенням називали лікарські рослини, які знають та розповідали про їх властивості. Бібліотекарі провели бліц-вікторину «Помічники в лікуванні захворювань», де були такі завдання: «Обери рослину, що зупинить кровотечу», відвар яких рослин допомагає лікувати шлунок?», «Які рослини є «захисниками» шкіри?», «Які рослини допоможуть при застуді?» та інші. Завідуюча запропонувала усім дівчаткам і хлопчикам виготовити власноруч гербарій із рослин на згадку про захід. Діти старалися, тому їх вироби вийшли акуратні і гарні!

22 червня - день, який нагадує нам про страшні події, що відбувалися на українській землі під час Другої світової війни, а сама дата стала символом глибокої скорботи та вічної пам’яті про жертв війни, які залишили невиліковні рани у серцях усіх українців. До цієї скорботної дати, бібліотека-філія №2, біля монументу Загиблому солдату, з пересувної Book-локації «Книги без укриття», анонсувала і ознайомлювала з літературою воєнної тематики пересічних жителів селища Знам’янка Друга. За допомогою книг, привертали увагу мешканців до подій тієї і сьогоднішньої загарбницької війни. Слухали розповіді дітей учасників Другої світової. Розповідали дітям про захисників рідної землі. І кожен раз бібліотекарі закликали вшановувати пам’ять всіх, хто не пережив ці страшні часи, своїми спогадами і мовчанням.

Цієї суботи «Мистецькі вихідні» в Бібліотека-філія 3 пройшли в атмосфері Зелених свят! Зелені свята, Трійця, П'ятидесятниця - це все назви одного з найголовніших християнських свят. П'ятидесятницею свято зветься тому, що відзначають його на п'ятидесятий день після Воскресіння Христова. А ще українці називають його Зеленою неділею, а весь тиждень святкування - Зеленими святами. З давніх-давен на Зелені свята існує багато народних традицій. Саме про це і розповідали бібліотекарі нашим юним відвідувачам під час години народознавсва. «Зелені свята прийшли до нас в гості!», а в цьому році, на ці дні припадає ще одне християнське свято - Івана Купала. З цими святами пов'язано багато легенд про мавок і русалок, лісовиків, водяників та інших міфологічних істот. Розповідь про них, та пов'язаних з ними міфічних історій супроводжувалась переглядом сучасних мультимедій, створених за допомогою відео-арту та використанням інноваційних технологій. Дітки також мали змогу ознайомитись з травами, які збирають на Зелені свята, відчути їх аромат, дізнатись про їх лікарські властивості, зібрати їх в букетики та сплести вінок! Година народознавства пройшла в неймовірній атмосфері колориту народних традицій, занурення в міфологічний світ наших пращурів, неперевершеного аромату цілющих трав та гарного настрою! Вітаємо всіх із Зеленими святами! Зберігаймо українські народні традиції! Бажаємо міцного здоров'я! Непохитної віри! Миру та Перемоги!

В бібліотеці-філії №4, для учнів ліцею «Гармонія» проведено - народознавчий етюд «Зелені свята: обряди та традиції». Назва «Зелені свята» дуже стародавня, в її основі лежить культ дерева, культ квітів. За народними традиціями, кожна рослина, несе в собі магічну енергетику. Діти дізнались, історію виникнення свята, обряди та традиції, яких дотримувались наші предки. Переглянули відео «Зелені свята, в гості завітали», та визначили якими рослинами потрібно прикрашати оселю, а якими не м можна. 

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень