Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Краєзнавчо-туристичний захід «Похід стежками рідного краю»

Дата: 11.06.2024 10:13
Кількість переглядів: 59

Фото без опису8 - 9 червня  міським краєзнавчим музеєм м.Знам’янка був проведений  краєзнавчо-туристичний захід «Похід стежками рідного краю» для учнів навчальних закладів м.Знам’янки за маршрутом Омельгород – Нерубаївка – Стримівка.

34 учні подолали майже 25 кілометрів землями Знам’янщини і Олександрівщини, верхів’ями Інгульцю і Тясмину. Похід був пов’язаний з оповіданням легенд нашого краю, які розповів шляхом директор музею Петро ШВАЙКА. То ж ще цікавіше вони сприймаються у природному середовищі, зі смаком подорожнього чаю і кулішу.

А ще 8 червня відбулася виставка - екскурсія у світлинах і коментарях «Знам’янка 1869 - 2020: від пристанційного селища до центру територіальної громади», яка була присвячена Дню утворення Знам’янської міської територіальної громади. Цього року Знам’янка відзначатиме 155-у річницю від дня виникнення. Тож на стенді були представлені цікаві фото, які затамували деякі епізоди цього тривалого періоду. Тут – і фото Знам’янки, робітничого селища кінця 19 – початку 20 ст., і фото працівників паровозного депо Знам’янка 1909 року, і фото знам’янчан, які мешкали у нашому краї 100 років тому і більше.

Окремою темою представлено співвідношення вигляду окремих куточків Знам’янки початку 20-го ст. та тих самих локацій нашого міста у сьогоденні 21 століття. Виставка зацікавила знам’янчан і гостей міста, особливо старшого покоління. А для молодших це була можливість відчути ту історію, яка відбувалася задовго до їхнього приходу у світ.

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень