Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Мистецькі вихідні

Дата: 10.06.2024 13:17
Кількість переглядів: 63

Фото без описуВ рамках проекту «Мистецькі вихідні» бібліотека-філія№1 підготувала для дітей ліцею «Гармонія» та дітей ВПО літературну подорож на тему: «Природа в міфах і легендах». Найкраще рослинний світ представлений у народних легендах та міфах. Тому бібліотекар Олена Холодова розповіла усім присутнім діткам легенди: «Звідки взялася кропива» та «Звідки взялися петрові батоги, або ж цикорій», ознайомила школярів з видами квітів, які занесені до Червоної Книги України. А ще провела для дітей вікторину «Квіти в Україні». Всі дуже були активними у відгадуванні загадок про квіти та рослини на свіжому повітрі серед рослин. Охочі дівчатка і хлопчики підготували розповіді про рослини - обереги та грали в рухливі ігри з м’ячем «Назви улюблену квітку», «Їстівне – не їстівне» і зробили висновок, що природу треба оберігати, любити свою землю та рідне джерело народної мудрості. Діти від сонячних променів розжарілися, але залишились дуже задоволені

Бібліотека - філія №2 влаштувала презентацію нових книжок «Бібліотека під голубим небом». На публічному просторі «Взаємодія» бібліотекарі анонсували книги, які отримали нещодавно. Це різна література. Для дорослих книги про долі людей, про сучасну війну, про кохання і втрати. А для дітей детективна, фантастична, казкова і пізнавальна література. Зацікавлювали до книжок грою «Яка емоція?». Далі свою роботу бібліотека продовжила на локації біля БК. Там новинками зацікавилися люди поважного віку. А яскраві ілюстрації в книжках приваблювали підлітків і малечу. «Бібліотека під відкритим небом» - це цікавий і дієвий спосіб спонукання до читання великої кількості людей.

Сьогоднішня зустріч в бібліотеці-філії №3 була присвячена важливій темі – безпеці дітей на літніх канікулах. На годині спілкування «Влітку грай та про безпеку не забувай» діти, за допомогою бібліотекаря, в ігровій формі пригадали важливі правила поведінки пішоходів на дорозі, перевірили свої знання про пожежну безпеку та поводження з електроприладами.

Звичайно, мова зайшла і про небезпечні ситуації, з якими можливо зіткнутися під час воєнного стану, тобто поводження з незнайомими вибухонебезпечними предметами, поведінка під час повітряної тривоги та ін..

Відділ культури і туризму
виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень