Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

5 ЧЕРВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА (Word Environment Day)

Дата: 10.06.2024 12:57
Кількість переглядів: 105

Фото без описуТрадиційно Україна, як і увесь світ, 5 червня відзначала Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

Всесвітній день охорони навколишнього природного середовища ще раз переконує: основною рушійною силою зміни підходів до природоохоронних питань є екологічно небайдужа громадськість. Тому всі ми маємо усвідомити, що велика й відповідальна справа охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів – це наша спільна турбота і наше спільне майбутнє. Цього дня працівники установ, організацій, підприємств та мешканці Знам’янської міської територіальної громади не лише працювали на користь, але й всіляко пропагуємо ідею захисту та раціонального використання природних ресурсів – що є запорукою майбутнього нашої держави. Цей День дає можливість кожному з нас прийняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету й активно сприяти змінам.

Ми всі живемо на одній планеті і, забруднюючи її, шкодимо у першу чергу самим собі та своїм нащадкам. Кожен для себе повинен знайти шляхи для покращення навколишнього середовища. Разом ми здатні зробити довкілля кращим, і надалі не забувати про його охорону та збереження природних скарбів.

Вже сьогодні кожен з нас може:

• відмовитися від поліетиленових пакетів
• відмовитися від одноразових пляшок та посуду
• бути енергоефективним у побуті
• обирати найбільш екологічний транспорт
• економити воду
• купувати менше, щоб потім не викидати
• сортувати сміття і віддавати на переробку

Сьогодні ми живемо в умовах війни. Українська природа є ще однією жертвою російської агресії. Війна вплинула на кожний компонент довкілля – тваринний і рослинний світ, воду, повітря, ґрунт. Наслідки цього негативного впливу будуть довгостроковими та матимуть не лише локальний, а й глобальний характер. А якщо після війни ми допоможемо природі відновитися, то це стане ще однією нашою перемогою!

Сектор з питань з надзвичайних ситуацій, охорони праці, екології та благоустрою управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень