Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися заходи з вшанування пам'яті ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 26.04.2024 11:43
Кількість переглядів: 74

Фото без опису26 квітня 1986 року навічно залишиться в пам’яті людей, як дата величезної техногенної та екологічної катастрофи. Чорнобиль…

Вшановуючи учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих та померлих, віддаємо данину шани й поваги всім ліквідаторам, хто заради порятунку інших жертвував власним життям і здоров’ям.

Одними з перших в двобій із радіацією у зону смерті вступили і наші земляки. Більшість з них - звичайні трудівники, хлібороби, працівники підприємств, котрі не задумуючись виконали свій синівський обов’язок перед Батьківщиною.

За участі представників Знам’янської міської громадської організації «Союз Чорнобиль України», Знам'янської Фото без описуміської організації ветеранів та інвалідів Чорнобилю "Квітень 86", представників державних установ, громадськості відбулася поминальна панахида по загиблих учасниках ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, яку відслужив настоятель релігійної громади Покрови Пресвятої Богородиці Кропивницької єпархії Православної Церкви України отець Степан.

"Біля мене стоять люди, які безпосередньо брали участь у ліквідації, які були у тому пеклі, які своїм здоров’ям, а хтось і своїм життям, рятував тисячі інші життів. Це найбільша техногенна катастрофа у світі – викид ядерного палива, еквівалентний по забрудненню 300 Хіросім. Низький уклін вам, ветерани чорнобильської трагедії, які ці непрості часи своєю мужністю показують приклад для сучасної молоді. Я вірю, що Перемога не за горами і під мирним небом ми продовжимо згадувати тих, хто захищав нас від наслідків аварії на ЧАЕС" - звернувся до присутніх міський голова Володимир Сокирко.

Фото без описуУ лютому 2022 року події на ЧАЕС знову сколихнули увесь світ – станція більше місяця була захоплена російськими окупаційними військами, а персонал був взятий у заручники. Завдячуючи нашим захисникам станція повернулася під контроль України. Скільки було їх – непомітних героїв у 1986 та 2022 роках. Усіх перерахувати неможливо.

Безмежна подяка всім, хто не жаліючи життя та здоров’я вступив у бій зі неприборканою стихією тоді, у 1986 році. Безмежна подяка всім, хто бореться з чорною силою зараз.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів присутні вшанували пам'ять померлих ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень