Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося планове засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядк

Дата: 24.04.2024 15:49
Кількість переглядів: 59

Фото без опису23 березня 2024 року відбулося планове засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, етики, гласності, законності та правопорядку.

Члени постійної комісії заслухали інформацію секретаря Знам’янської міської ради Вікторії Зеленської про діяльність громадських організацій та благодійних фондів, які не зареєстровані у Знам’янській громаді, проте проводять на її території свою діяльність. Так, з початку повномасштабного вторгнення, основними напрямами Благодійногофонду«Право на захист», який розпочав свою роботу у 2022 році, були - допомога біженцям, особам без громадянства та всім потребуючим правової та соціальної допомоги. У 2022 році матеріальну допомогу отримали 1545 осіб ВПО. У 2023 році - 205 осіб; 2024 рік - 77 осіб.

Обласний благодійний фонд «Повернення до життя» - підтримка ВПО, молоді і підлітків, які потрапили в складні життєві обставини. Впроваджуються проєкти «Навчання швейній справі ВПО та мешканців громади», профілактика ВІЛ та інших соціально небезпечних хвороб серед уразливих верств населення.

Кіровоградська асоціація «Громадські ініціативи» протягом 2023-2024 років впроваджували проект із соціалізації дітей ВПО у громаду, шляхом проведення різноманітних заходів, один раз на тиждень на базі фокус-центру ЦДЮТ, охоплено 32 дитини; на базі ліцею «Крила України» - 44 дитини.

ГО «Десяте квітня» - підтримка місць тимчасового проживання, домоволодінь ВПО. Наразі впроваджується проект: ремонт житла для ВПО, які придбали у власність; відкриття простору «Відновлення для всіх» (ремонт, обладнання) на базі територіального центру.

ГО «Ми брати - ми Українці» - встановлення дитячого ігрового майданчику та зон відпочинку для ВПО за адресою: вул. Партизанська, 59а.

Неурядова організація «Людина в біді» - засоби гігієни для ВПО, які проживають в місцях тимчасового проживання, забезпечення меблями та комп’ютерною технікою соціальних працівників центру надання соціальних послуг.

ГО «Стратегія майбутнього» - відкриття простору психологічної допомоги для родин та дітей громади та простору реабілітації та адаптації на базі поліклінічного відділення, триває проект «Бізнес – хабу».

ГО «Нова Дружківка» - впроваджені проекти «Школа екоактивізму» на базі ліцею «Крила України», «Взаємодія для розвитку місцевої демократії», «ВПО за зміни у громаді», а також реалізується проєкт «Урбан-клуби».

Олександрійський жіночий інформаційний гендерний центр - інфосупровід відкриття безбар’єрного гінекологічного кабінету, проведення заходів з ментального здоров’я, та презентація вистави з протидії домашньому насиллю.

Агенція сталого розвитку «Хмарочос» - підтримка та супровід молодіжної політики в Знам’янській громаді.

БФ Ріната Ахметова видано продуктові набори 3500 ВПО та категорійним громадянам.

Начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Ірина Зіньковська проінформувала присутніх про законодавчі засади функціонування Громадської ради при виконавчому комітеті Знам’янської міської ради, основних її завданнях та повноваженнях. Ознайомила депутатів з напрямками роботи громадських організацій, що зареєстровані та діють на території громади. Відзначила, що таких організацій наразі 114, проте, не всі вони висвітлюють свою діяльність публічно. Ірина Валентинівна також зазначила, що окремі громадські організації громади за час дії воєнного стану розпочали волонтерську діяльність активно допомагаючи внутрішньопереміщеним особам та захисникам на фронті.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська окремо зупинилася на заходах (семінари, тренінги), що відбуваються для громадських організацій, та які спрямовані навчити їх представників написанню проєктних пропозицій, участі в грантових програмах та можливостям залучення коштів на реалізацію своїх ідей та проєктів.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень