Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Дотація ВРХ, овець, кіз у 2024 році

Дата: 16.04.2024 16:52
Кількість переглядів: 33

Фото без описуОтримувачами бюджетних коштів є фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції.

Отримувач повинен мати у власності та/або користуванні від трьох до ста голів корів чи від п’яти до п’ятисот голів маточного поголів’я кіз та/або овець, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

Заявка на отримання бюджетних коштів подається через особистий електронний кабінет до Державного аграрного реєстру отримувачами: громадянами України, юридичними особами, засновниками яких є виключно фізичні особи - громадяни України;

На заявку накладається електронний підпис отримувача.

Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться у заявці, несе отримувач.

Бюджетні кошти надаються отримувачам у вигляді:

-для утримання корів кожну корову - у розмірі 7000 гривень на одну корову;

-для утримання маточного поголів’я кіз та/або овець на колену голову - у розмірі 2000 гривень на одну голову кіз та/або овець;

Заявка подається через ДАР з 1 травня по ЗО червня поточного бюджетного періоду.

Укрдержфонд протягом десяти робочих днів з дня надходження заявки перевіряє подані заявки та відомості про отримувача, визначає обсяг бюджетних коштів за кожним отримувачем в межах бюджетних асигнувань.

У разі надходження до ДАР заявок на суму, що відповідає обсягу бюджетних коштів, подання заявок припиняється, про що оприлюднюється оголошення у Державному аграрному реєстрі.

У разі наявності залишку бюджетних коштів або надходження додаткових бюджетних коштів у поточному бюджетному періоді для фінансування напрямів, у Державному аграрному реєстрі оприлюднюється нове оголошення про початок та кінеиь прийому заявок.

Укрдержфонд через ДАР повідомляє отримувачу про погодження із зазначенням обсягу підтримки або відмову у погодженні поданої заявки із зазначенням причин відмови.

Протягом семи календарних днів з дати погодження заявки Укрдержфондом із зазначенням обсягу підтримки отримувач підписує додаток до договору з Укрдержфондом шляхом накладання електронного підпису.

Отримувач самостійно відстежує опрацювання своєї заявки через особистий електронний кабінет ДАР та своєчасно реагує на повідомлення у ньому щодо здійснення всіх необхідних дій для руху заявки, усунення недоліків та її затвердження.

Роз'яснення механізму фінансової підтримки суб'єктів господарювання у 2024 році


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень