Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

День Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2024 08:00
Кількість переглядів: 48

Фото без опису38 років минуло з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка є болем для всієї України. У мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання. Втратила тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців змушені були залишити рідні домівки.

У 2022 році трагедія могла повторитися, вже на Запорізькій АЕС. І лише героїзм наших бійців та атомників, які виховувалися на героїзмі ліквідаторів Чорнобильської катастрофи, зміг зупинити нову масштабну атомну катастрофу.

Тому сьогодні слово «Чорнобиль» − це не лише назва місця катастрофи, а й слово-синонім безпрецедентної мужності та героїзму обох поколінь пожежників, військових, інженерів, вчених, усіх, хто був причетний до захисту людей він наслідків «мирного атому».

Низько схиляю голову перед усіма, хто віддав своє життя, виконавши обов`язок перед рідною землею і народом України. Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир та спокій!

З повагою

Знам’янський міський голова                                                                                        Володимир СОКИРКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень