Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Діяльність кожного важлива. Разом до перемоги!

Дата: 09.04.2024 14:40
Кількість переглядів: 88

Фото без описуПерший тиждень квітня для працівників освітньої галузі, здобувачів освіти та вихованців закладів освіти громади пройшов з високою насиченістю заходів безпеки, пізнавального, творчого, спортивного, благодійного та патріотичного змісту та спрямування; підтримки молоді та дітей з особливими освітніми потребами.

З 2 квітня 2024 року, в рамках реалізації на території Кіровоградської області ГО «Асоціація саперів України» спільного проєкту «Заходи з підтримки дітей і дорослих, інформування про мінну безпеку та допомога постраждалим у Сумській, Харківській, Кіровоградській областях», в закладах освіти Знам’янської міської ТГ розпочато та триває інформування та навчання з питань попередження ризиків від вибухонебезпечних предметів (ВНП).

3 та 4 квітня 2024 року проведено ІІІ районний етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги з Фото без описуволейболу серед учнів (дівчата, юнаки) закладів загальної середньої освіти у 2023/2024 н.р. під гаслом «Разом переможемо»» з упевненою перемогою команди Знам’янської міської ТГ серед територій, які були залучені, з наступним розподілом місць: серед дівчат – І – Знам’янська міська територіальна громада, ІІ – Суботцівська сільська територіальна громада, ІІІ – Дмитрівська сільська територіальна громада; серед юнаків - І місце – Знам’янська міська територіальна громада, ІІ місце – Аджамська сільська територіальна громада, ІІІ місце – Суботцівська сільська територіальна громада, 4 місце - Дмитрівська сільська територіальна громада у підгрупі з чотирьох представлених територій, що дає змогу юним волейболісткам та волейболістам Знам’янської громади перейти до наступного – обласного етапу Проєкту.

Фото без опису4 квітня 2024 року представники відділу освіти молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради стали учасниками фізкультурно-оздоровчого заходу «Спорт, що нас об'єднує!» до Всесвітнього Дня здоров'я, який проведено за підтримки Кіровоградського обласного центру фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх» на базі КЗ «Знам'янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради» для дітей даного спецзакладу. Відкриття даного Заходу забезпечили черлідерки ліцею «Крила України» Знам’янської міської ради з показовим виступом.

Цього ж дня, 4 квітня 2024 року, на базі Знам’янського Центру дитячої та юнацької творчості пройшов другий міський мистецький фестиваль «Театральна весна – 2024», учасниками якого стали здобувачі освіти закладів загальної середньої, позашкільної та професійної освіти громади.

Фото без описуУвазі глядачів були представлені наступні номери: постановка за твором «Сватання на Гончарівці» Григорія Квітки-Основ’яненка «Стецькові женихання» у виконанні творчих учнів (ліцей імені Тараса Шевченка Знам’янської міської ради); уривок пʼєси Миколи Куліша «Мина Мазайло» (ліцей «Крила України» Знам’янської міської ради); театральна постановка «Мавка. Мелодія крізь віки» (ліцей «Інтелект» Знам’янської міської ради); постановка за твором «Фараони» Олексій Коломієць (ліцей «Свобода» Знам’янської міської ради); за мотивами комедії «За двома зайцями» Михайла Старицький (гімназія «Семицвіт» Знам’янської міської ради); вистава-комедія «Жартівниця» Микола Альбіновський (вихованці театрального гуртка Центру дитячої та юнацької творчості); уривок фантастичної драми-казки Неда Неждана «Зоряна мандрівка» (ліцей «Гармонія» Знам’янської міської ради); інтерпретація казки американської письменниці Елізабет Рудник «Король Лев» (ліцей «Дивосвіт» Знам’янської міської ради); мюзикл «Весняна феєрія» у виконанні студентської молоді (ДНЗ Знам’янський професійний ліцей»).

Фото без описуЗа підсумками фестивального дня було визначено переможців, почесне І місце в якому отримали творчі учні ліцею «Інтелект» Знам'янської міської ради. ІІ місце вибороли вихованці Центру дитячої та юнацької творчості Знам'янської міської ради, ІІІ місце - гімназія «Семицвіт» Знам'янської міської ради. Переможці отримали цінні подарунки від Знам'янської міської ради.

На завершення робочого тижня представники відділу освіти молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради, поряд з представниками органів місцевого самоврядування, долучилися до Зустрічі з міні-звітування ГО «WE WORLD» та обговорення молодіжної політики в оновленому просторі команди однодумців, діяльність яких спрямована на розгляд потреб молоді та громади, пошук шляхів їх реалізації.

Фото без описуТакож, 05 квітня 2024 року, на базі Знам’янського Центру дитячої та юнацької творчості відбувся благодійний Захід (концертна програма) «Весна надії» на підтримку Збройних Сил України. Слід зауважити про неабияке бажання дітей та молоді бути корисними у цей надскладний для країни час, які в міру своїх сил докладають зусиль, щоб наближати перемогу разом.

До участі в заході долучилися й представники Міського парламенту дітей, батьківська громадськість та пересічні містяни, які посильним донатом зробили свій внесок у допомогу ЗСУ.

Разом з тим, протягом згаданого тижня, вихованці та здобувачі освіти закладів освіти громади долучилися до Флешмобу «White card», що проходив в рамках Міжнародного дня спорту на благо розвитку і миру та Всесвітнього Дня здоров’я; стали учасниками профорієнтаційних заходів та, безперечно, враховуючи безпекову ситуацію, набували нових знань, вмінь та Фото без описунавичок в освітньому процесі.

Дякуємо Збройним Силам України за захист та можливість реалізовувати мрії та задуми. Робота триває! Разом до перемоги!

Слава Україні!!! Героям Слава!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень