Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося планове засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту

Дата: 22.03.2024 14:59
Кількість переглядів: 63

Фото без опису19 березня 2024 року, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира Джулая, відбулося засідання зазначеної комісії з розгляду питання, що включено до плану її роботи на березень поточного року.

Членами комісії розглянуто питання ефективної моделі закладів загальної середньої освіти, а також опрацьовано Дорожню карту трансформації мережі закладів загальної середньої освіти  Знам’янської міської територіальної громади.

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Людмила Клименко представила заходи, що мають бути впроваджені. Зокрема, вони передбачають  створення робочої групи та визначення індикаторів для створення ліцеїв у 2024 році.

До 01 травня 2024 року має бути проведено розрахунок прогнозованого збільшення педагогічних ставок у ліцеях та розрахунок прогнозованого зменшення педагогічних ставок у гімназіях.

Перелік закладів, на базі яких будуть створені ліцеї та  «інвентаризація» закладів загальної середньої освіти  визначать до 01 вересня 2024 року.

З керівниками закладів освіти заплановано постійне опрацювання питання трансформації мережі закладів освіти громади.

Протягом 2024-2026 років зусилля спрямують на посилення матеріально-технічної бази ліцеїв.

Враховуючи зазначене, планується припинити набор учнів до 10-го класу до ліцеїв: імені Тараса Шевченка, «Свобода», «Дивосвіт», «Гармонія» на 2026-2027 навчальний рік.

До 01 вересня 2027 року необхідно здійснити: аналіз кадрового забезпечення ліцеїв, їх укомплектування; прийняти рішення про реорганізацію ліцеїв імені Тараса Шевченка, «Свобода», «Дивосвіт», «Гармонія» та внести зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, громадських організацій.

Також, заплановане внесення змін до розподілу територій, закріплених  за закладами освіти, а саме:

Ліцей  «Крила України» (ліцей «Дивосвіт», гімназія «Семицвіт», ліцей «Свобода»)  та   Ліцей «Інтелект» (ліцей імені Тараса Шевченка, ліцей «Гармонія») формують по три повноцінні класи в паралелі за різними профорієнтаційними напрямками до 01 вересня 2027 року.

Організація підвезення учасників освітнього процесу до ліцеїв громади буде забезпечена у разі потреби.

Крім того, визначено індикатори для прийняття ефективних управлінських рішень в подальшому: проєктна потужність закладів освіти, кількість учнів, наповнюваність, кадровий потенціал, якісний склад, склад за віком, матеріально-технічне забезпечення, якісний показник знань, активність закладу, наявність дієвої стратегії розвитку та  освітнє середовище.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень