Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Шануємо і поважаємо Свята і Традиції народу України!

Дата: 18.03.2024 16:00
Кількість переглядів: 85

Фото без описуВ рамках Акції «Щедра субота», ініціатором якої є відділ культури і туризму (нач. Світлана Бабаєва), 16 березня 2024 року біля Будинку культури селища Знам’янка Друга відбулося  театралізоване благодійне дійство «Проводи Зими – залицяння до Весни».

Чого тут тільки не було: ярмарок  домашньої випічки, млинці з різноманітною начинкою, вареники, піца, торти… Також були представлені виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва та фотозона. Окрім звичних розваг – пісень та танців – на активних дітлахів чекали українські традиційні конкурси та ігри. Масляна є одним з найстаріших свят слов'янських народів. Це смачне і неймовірно ситне свято.

Фото без описуЗавершився захід традиційним спалюванням опудала Зими. Вважалося, що разом зі спаленням люди позбавляються від всіх негараздів і напастей, які супроводжували їх у минулому. Попереду – весна, а з нею нові зустрічі й свята, сподівання, надії, задуми, а найголовніше – ПЕРЕМОГА! Сподіваємось, що з появою нашої творчої  Весни, прийде справжня Весна! Нехай всі негаразди, невдачі зникнуть і завжди буде мир і злагода! 

Висловлюємо щирі слова вдячності всім творчим людям, всім учасникам благодійного ярмарку і всім щедрим людям, які купували смаколики. Разом нам вдалось зібрати 15 693 грн. Всі кошти передані в скриньку громади на авто для 39 батальйону.

Не втомлюємося допомагати. Разом до ПЕРЕМОГИ!

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень