Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Масниця

Дата: 18.03.2024 10:50
Кількість переглядів: 65

Фото без описуМасниця чи Колодій – яка різниця, головне, щоб свято видалось досить веселим. І працівникам центральної бібліотеки це вдалося. Вони влаштували для учнів 10-Б класу (кл.керівник Пишна О.І.) ліцею «Інтелект» народознавчу цікавинку «Щедрий Колодій».

Разом з дітьми та їх батьками накрили щедрий стіл. Бібліотекарі зібрали найцікавіші факти про це свято та розповіли про них учням, підготували «смачну» вікторину. Наскільки добре молодь знає українські пісні дізналися під час конкурсу «Вгадай кращу українську пісню».

Гра «Одна цікава річ про тебе» допомогла учням за допомогою нитки-павутинки створити тісний зв’язок, адже вони всі поділилися один про одного позитивними спостереженнями.

Кажуть: історія – це вічність, а культура – це той величезний скарб, справжнє спільне надбання людства, що передається Фото без описувід покоління до покоління, примножується, збагачується. Вивчення минувшини рідного краю, славних традицій українського народу, звичаїв і обрядів, яким уже століть і століть, – одне з найголовніших завдань для бібліотеки-філії №2.

Кінець зими – початок весни у народі відмічають Масницею (або Колодієм). До цього свята бібліотекарі Оксана Олійник та Оксана Марченко завітали до ЗОД №5 «Калинонька» із пізнавально - розважальною годиною «Зиму проводжаємо – Весну зустрічаємо!». З вихованцями групи «Гномики» розмовляли, зимі гукали «Прощавай!», а на весну будували плани, на рухливі забави. Щоб це здійснилось дітки зробили «Гілочки Весни», а потім розповідали про неї вірші.

Відділ культури і туризму виконавчого комітету Знам’янської міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень