Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося чергове засідання топонімічної комісії

Дата: 12.03.2024 08:47
Кількість переглядів: 138

Фото без опису11 березня 2024 року, під головуванням секретаря Знам’янскої міської ради Вікторії Зеленської, відбулося чергове засідання топонімічної комісії.

Члени комісії прийняли до відома інформацію про стан виконання протокольних доручень топонімічної комісії від 04 грудня 2023 року, які виконані у повному обсязі.

Розглянули лист Регіональної Філії «Одеська залізниця» АТ «Українська залізниця» від 15.02.24 №НЗ-1-004/150 щодо перейменування зупинних пунктів, які розташовані на території Знам’янської міської територіальної громади, та по яких виявлені відмінності. При перевірці, що була проведена Тарифним керівництвом №4, виявлено наступне:

  • пасажирський зупинний пункт з фактичною назвою «Вагонне Депо» зазначений під назвою «Червоний куточок»;
  • пасажирський зупинний пункт з фактичною назвою «Водяна» не відповідає географічній назві населеного пункту «Водяне».

За результатами роботи, комісією запропоновано винести на розгляд виконавчого комітету та міської ради проєкти рішень «Про перейменування об’єктів залізничної інфраструктури – зупинних пунктів «Червоний куточок» та «Водяна», які розташовані на території м. Знам’янка та с. Водяне Знам'янської міської територіальної громади» та перейменувати зупинний пункт «Червоний куточок» на зупинний пункт «Вагонне Депо» (дана назва фактично використовується у діяльності приміських пасажирських перевезень під час оголошення зупинки. Покажчик назви зупинного пункту, який встановлено, містить назву - «Вагонне Депо»), а зупинний пункт «Водяна», у відповідності до географічної назви села Водяне Знам’янської міської територіальної громади, перейменувати на зупинний пункт «Водяне».

Проєкти рішень виконавчого комітету та міської ради будуть оприлюднені на офіційному сайті Знам’янської міської ради відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» для обговорення та надання пропозицій від членів територіальної громади. Питання заплановано винести на розгляд міської ради у квітні.

Секретар топонімічної комісії Наталія БІЛІЧЕНКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень