Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Профілактика соціального сирітства

Дата: 29.02.2024 15:25
Кількість переглядів: 71

Фото без описуВ сучасних умовах суспільства проблема соціального сирітства стає дуже актуальною. Погіршення морально-психологічного клімату в сімейній сфері і в суспільстві в цілому, економічна нестабільність – все це призводить до загострення та поширення даного явища. 

Втрата батьків у ранньому віці може суттєво позначитися на розвитку дитини, але за допомогою ефективних заходів профілактики можна створити умови для їхнього повноцінного росту та розвитку.

З метою профілактики соціального сирітства та недопущення відмови від новонародженої дитини фахівцем із соціальної роботи центру соціальних служб (дир..Н. ШЕВЧЕНКО) спільно з головним спеціалістом  служби у справах дітей (нач. Л.КАРПУК) відвідано породіллю  в пологовому відділення Знам’янської міської лікарня ім.А.В.Лисенка.

Під час зустрічі з матір’ю новонародженої дитини  проведено бесіди з питань формування відповідального та усвідомленого батьківства, підвищення рівня виховного потенціалу сім’ї, спрямованого на розвиток соціально-побутових навичок та вміння самостійно вирішувати свої проблеми. 

В результаті проведеної роботи дитина залишилась в родині та виписана разом із матір’ю з пологового відділення Знам’янської міської лікарня ім.А.В.Лисенка.

Профілактика є одним із перспективних і важливих напрямків діяльності в роботі з подолання соціального сирітства тому, що йому легше запобігти, ніж боротися з ним. Пріоритетним завданням у профілактиці соціального сирітства є важливість підтримки і зміцнення статусу соціально здорової сім’ї. Адже благополучна сім’я – не та, що не має проблем, а та, що знаходить сили їх вирішувати.

Фахівець із соціальної роботи В.ГНАТЮК
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень