Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Воїни України у війнах 20 – 21-го ст: Сила волі. Сила витривалості. Походи шляхами чужих країн

Дата: 16.02.2024 14:40
Кількість переглядів: 80

Фото без описуУчням, майбутнім громадянам - будівничим України цікаво не просто почути відомості з історії України, рідного краю, а поспілкуватися з людьми, які були причетні до творення нашої історії.

У музеї відбулася година пам’яті «Воїни України у війнах 20 – 21-го ст: Сила волі. Сила витривалості. Походи шляхами чужих країн» за участю учасників гуртка спортивного туризму ЦДЮТ м. Знам’янка. У гості до гуртківців був запрошений знам’янчанин Євген ЧАЙКА, учасник 3-х війн, учасник бойових дій в Афганістані, Грузії, сучасної російсько-української війни. Зустріч була присвячена Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав, що відмічається 15 лютого та 35-й річниці виводу радянських військ з Афганістану.

А ще була обговорена така тема. Нинішні гуртківці – це майбутні захисники Вітчизни. Вони торують рідний край і державу з походами, вчаться орієнтуватися на місцевості, читати мапу, долати смугу перешкод. І всі ці навички, які юні гуртківці здобувають сьогодні, неодмінно знадобляться майбутнім воїнам і будівничим України.

Фото без описуЦі навички, досвід походів, спортивних змагань – це місток у завтрашній день. Євген Анатолійович розповів багато епізодів свого власного життя, буття у кількох країнах, де йому довелося працювати, деякі військові епізоди, просто висловив дуже корисні поради юнакам і дівчатам, що зібралися у музеї. Євген Анатолійович звернувся до учнів, що найцінніше для людини – це Батьківщина.

В інших країнах ми можемо працювати деякий термін, але душа прагне рідної землі. Вам будувати нову Україну, яка покликана стати рівною серед передових країн світу. І готуватися до цього, гартувати тіло і дух треба сьогодні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень