Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю зможуть упродовж трьох місяців отримувати додаткові виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН (ВПП ООН)

Дата: 08.02.2024 11:01
Кількість переглядів: 116

Фото без описуКабінет Міністрів України постановою від 02.02.2024р. №110 погодив пропозиції Міністерства соціальної політики України щодо реалізації за участю Всесвітньої продовольчої програми ООН спільного проєкту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

У серпні 2023 року був запущений спільний з Всесвітньою продовольчою програмою (ВПП) ООН проєкт для підтримки пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію, та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій. Зараз цю підтримку розширюють. Відповідно до прийнятої постанови Уряду та завдяки підтримці Німеччини та інших міжнародних донорів, додаткові виплати зможуть отримати особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю.

Зокрема, йдеться про людей, які:

  • отримують менш як 3 250 грн. соціальних виплат від держави;
  • не отримують допомогу від інших міжнародних організацій;
  • не отримують виплати для ВПО (за винятком тих, хто мешкає на територіях активних або можливих бойових дій, перелік яких визначило Мінреінтеграції).

ВПП надаватиме грошову допомогу, як доплату до державної соціальної допомоги, на суму, якої не вистачає до 3 250 грн. (але не менше 100 грн.).

Тобто, сума допомоги дорівнюватиме різниці між 3 250 грн. і виплатами, які отримує людина. Наприклад, якщо допомога від держави становить 2 361 грн., ВПП ООН виплатить додатково ще 889 грн. (3 250 грн. – 2 361 грн. = 889 грн.).

Виплата додаткової грошової допомоги проводиться щомісяця протягом трьох місяців і може бути продовжена за узгодженим рішенням Міністерства соціальної політики та Всесвітньої продовольчої програми Організації Об’єднаних Націй.

Допомога нараховуватиметься автоматично на банківські рахунки або ж доставлятиметься Укрпоштою. Жодних додаткових дій чи звернень отримувачу допомоги вчиняти не потрібно.

Наразі програму фінансують Німеччина, Європейський Союз та Швеція, з додатковими внесками інших донорів.

За час дії Програми ВПП ООН нарахує приблизно 21 млн дол. США (800 млн грн.) для 310 тис. українських громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень