Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Талановита молодь і розвиток громади

Дата: 07.02.2024 14:55
Кількість переглядів: 88

Фото без описуПоступ будь-якої країни, поступ громади залежить від здатності її громадян нестандартно мислити, впроваджувати інновації у різні сфери суспільного життя. Саме тому підтримка обдарованих дітей та молоді, створення умов для їх творчої самореалізації є пріоритетом діяльності Знам’янської міської територіальної громади.

Всеукраїнські учнівські олімпіади, конкурси — це різновид інтелектуальних змагань на освітньому просторі, покликаний заохотити учнівську молодь до вивчення окремих предметів та науково-дослідницької роботи.

Методичний супровід організації та проведення учнівських олімпіад та конкурсів у громаді здійснюють працівники комунальної установи «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Незважаючи на виклики воєнного стану, дещо емоційне напруження учасників олімпіад через агресію російської федерації та тривожність, у листопаді-грудні 2023 року на базі ліцею «Крила України» було проведено ІІ (міський) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з 16 базових дисциплін. Окремі олімпіади переривалися сигналом повітряної тривоги, тому частково відбувалися в укритті. Витримка, сила духу, мужність та наполегливість допомогли учасникам упоратися із хвилюванням.

Олімпіади з навчальних предметів є найбільш масовим інтелектуальним змаганням в Україні. Цього року в них взяли участь 347 учнів 6-11 класів закладів загальної середньої освіти громади. 63 учні зайняли І місця, 47 з них представляють громаду на ІІІ (обласному) етапі олімпіад.

Знам’янчани здобули перші успіхи у обласному етапі олімпіад. На підставі рішення журі III етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад учень 9 класу ліцею «Інтелект» МОЗГОВИЙ Нікіта зайняв І місце в олімпіаді з французької мови  та ІІІ місце – з біології. Учень 10 класу ліцею «Крила України» ШЕВЧУК Ігор зайняв ІІІ місце в олімпіаді з історії.

У конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАНУМ взяли участь 12 юних науковців, які представили 14 проєктів у секціях: німецька мова, англійська мова, українська література, зарубіжна література, екологія, математика та прикладна математика. Рекомендовані на участь у ІІ (обласному) етапі Конкурсу 7 наукових проєктів, постерний захист яких розпочинається вже 08 лютого.

Здобувачі освіти громади взяли актину участь і у мовно-літературних конкурсах. Роботи переможців міського етапу представлені для участі в обласних етапах. Учениця 9 класу ліцею «Інтелект» ГРУДНІЦЬКА Софія стала переможцем обласного етапу ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. МАРТАЛОГА Софія та ЯБЛОНСЬКА Ірина, учениці 10 класу ліцею «Крила України», є переможцями обласного конкурсу учнівської творчості щодо популяризації в області державних символів України. Учениця цього ж ліцею САЧКО Марина зайняла ІІІ місце  у Всеукраїнському конкурсі есе «Моя Україна». Учні БУГА Вікторія, ЛЕПЕТЕНКО Даніїл, РУДЕНКО Софія, НЕЛЬГА Богдан посіли ІІІ місце в І етапі «Краєзнавча онлайн-майстерка» XVІІІ обласного зльоту юних туристів-краєзнавців.

I місце отримала робота учениці 11 класу ліцею «Свобода» Валерії КВАШНІЦЬКОЇ у ХХІІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості в номінації «Історія України і державотворення».

Наразі очікуємо офіційних результатів інших проведених обласних та фінальних етапів учнівських олімпіад та конкурсів. Чекаємо на ПЕРЕМОГУ!

Дякуємо ЗСУ за можливість жити та працювати, навчатися, досліджувати та творити!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень