Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Робота центру соціальних служб з сім’ями ВПО

Дата: 02.02.2024 14:34
Кількість переглядів: 120

ВФото без описуідповідно до Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 268, Знам’янський міський центр соціальних служб продовжує здійснення оцінок потреб дітей з сімей ВПО. Висновок оцінки потреб дитини є необхідним документом для оформлення відповідного статусу дитині, яка зазнала психологічного насильства. Протягом 2023 року було здійснено 70 оцінок потреб для надання статусу 105 дітям, постраждалим внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів ( в січні 2024 - 17 сімей ВПО/26 дітей).

Згідно з пунктом 3 Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2017 № 268, право на отримання статусу має дитина, а також особа, яка на час воєнних дій, збройних конфліктів, збройної агресії Російської Федерації не досягла 18 років(повноліття),і в результаті:

♦отримали поранення, контузію, каліцтво;

♦ зазнали:

  • фізичного насильства ;
  • сексуального;
  • психологічного насильства.

♦ були викрадені або незаконно вивезені за межі України;

♦ залучалися до участі у діях воєнізованих чи збройних формувань;

♦ незаконно утримувалися, у тому числі в полоні.

Статус надається органом опіки та піклування, у тому числі за місцем реєстрації проживання/перебування дитини як внутрішньо переміщеної особи, або за місцем проживання/перебування дитини в населеному пункті, на території якого здійснювалася антитерористична операція і заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, або за місцем виявлення такої дитини місцевими органами виконавчої влади та/або органами місцевого самоврядування.

Надання статусу дітям-переселенцям є невід'ємною частиною гуманітарної відповіді на трагедії війни. Це один з багатьох необхідних кроків суспільства для створення майбутнього, де кожна дитина має можливість вирости в безпеці, гідності та любові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень