Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2024 07:59
Кількість переглядів: 116

Фото без описуШановна громадо! 27 січня ми разом з усім світом вшануємо пам’ять жертв Голокосту, одну з найстрашніших сторінок історії людства ХХ століття.

Нелюдська жорстокість, породжена нацистською ідеологією, забрала життя мільйонів ні в чому не винних людей, приналежних до різних релігій, етнічних, культурних та національних спільнот.

Про наслідки тих жахливих подій українцям й досі нагадують схили Бабиного Яру, де, у роки окупації нашої Батьківщини, було розстріляно чимало представників єврейської національності та корінних жителів України.

У День скорботи та пам’яті ми схиляємо голови перед тими, чиї житті забрали страшні події тих часів. У цей день ми згадуємо українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і нерідко платили за це своїм життям. Приєднуємося до загальної печалі й прагнемо співчувати болю та втраті, ім’я якої Голокост. Її ніяк не заповнити. Вже не запобігти. Але нехай живе надія, що подібного більше ніколи не повториться!

З повагою

Знам’янський міський голова                                                                                                               Володимир СОКИРКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень