Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися засідання постійних комісій міської ради

Дата: 23.01.2024 16:44
Кількість переглядів: 166

Фото без опису22-23 січня 2024 року, під головуванням голів постійних комісій міської ради Романа Кондратьєва та Володимира Джулая, заступника голови постійної комісії Тетяни Іваськів відбулися засідання постійних комісій міської ради під час яких були розглянуті питання, що запропоновані на розгляд чергової 56 сесії міської ради.

Депутати обговорили проєкт змін до бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2024 рік, що сформовано враховуючи пропозиції головних розпорядників, розпорядників та одержувачів коштів місцевого бюджету, а також вимоги бюджетного законодавства, що діє з 01 січня поточного року в частині можливих напрямків використання коштів вільного залишку, що утворився станом на 01.01.2024р.

Заслухано звіт щодо здійснення державної регуляторної політики за 2023 рік.

Фото без описуРекомендовано винести на розгляд міської ради питання використання майна комунальної власності громади (передача майна іншому балансоутримувачу, надання в оренду, включення до Переліків першого та другого типу потенційних об’єктів оренди).

Взято до відома інформації про хід виконання окремих Міських цільових програм у галузі культури, освіти, молодіжної політики, цивільного захисту та ін. за 2023 рік; про депутатські звернення, що надійшли протягом вересня-грудня 2023 року.

З метою приведення у відповідність до вимог чинного законодавства установчих документів закладів культури, погоджено необхідність внесення змін до відомостей в ЄДР та затвердження Статутів в новій редакції "Міської центральної бібліотеки" Знам’янської міської ради та міського краєзнавчого музею м. Знам’янка.

Фото без описуОбговорили нові напрямки, за якими пропонується підтримати правоохоронні органи за рахунок коштів бюджету територіальної громади у 2024 році, у разі затвердження рішень міської ради та внесення змін до Міської комплексної програми протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку на території Знам’янської міської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області на 2021-2025 роки та Міської програми зміцнення законності, безпеки та порядку на території Знам’янської міської територіальної громади на 2021-2024 роки.

Враховуючи перейменування вулиці та провулку Чайковського у м. Знам’янка та вулиці 1 Травня у смт. Знам’янка Друга, запропоновано затвердити у новій редакції межі квартального, вуличного та будинкових комітетів, до меж яких входять зазначені об’єкти топоніміки.

Фото без описуЗ метою врегулювання питання переміщення коштів між напрямками конкурсної пропозиції учасників-переможців, забезпечення прозорості під час розподілу бюджетних коштів, контролю за їх використанням, погоджено внесення доповнення до Програми фінансової підтримки ветеранських організацій та громадських організацій соціального спрямування на 2023-2026 роки.

Так, проєктом рішення, що пропонується на розгляд міської ради, після завершення конкурсу, у виняткових випадках, та за обґрунтованим поданням, адресованим голові конкурсної комісії від переможців конкурсу – громадських організацій, конкурсна комісія має право вносити зміни до напрямків використання бюджетних коштів, визначених у конкурсній пропозиції, у межах виділених бюджетних призначень та затверджених напрямків використання, які були подані ними на конкурс.

Фото без описуПроєкти Статуту Знам’янської міської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області та Стратегії розвитку Знам’янської міської територіальної громади на період 2024-2027 років рекомендовано винести на розгляд міської ради.

Розглянуто проєкти рішень, що стосуються регулювання земельних відносин на території громади.

За результатами розгляду питань порядку денного, комісіями було надано висновки та рекомендації.

Участь у роботі комісій взяли депутати міської ради, секретар міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень