Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Тренінг з організаційного розвитку серед учнівської та студентської молоді Знам’янської міської територіальної громади у форматі турніру з квізу "Спільна дія. Сильніша Україна" до Дня Соборності України

Дата: 22.01.2024 14:21
Кількість переглядів: 168

Фото без описуНапередодні Дня Соборності України у «Просторі спільної діяльності» відбувся молодіжний тренінг з організаційного розвитку у форматі квіз-турніру «Спільна Дія. Сильніша Україна» до Дня Соборності України.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять вшанували знам’янчан, які загинули під час виконання військового обов’язку захищаючи цілісність та суверенітет України.

З вступним словом до присутніх звернулися: Знам’янський міський голова Володимир Сокирко, секретар міської ради Вікторія ЗЕЛЕНСЬКА, головний спеціаліст управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА Ольга ТКАЧ.

Володимир Феліксович під час звернення до молоді наголосив, що у нашій громаді зростає молоде покоління активних, небайдужих людей, які готові працювати на благо рідного міста – покоління, яке мислить прагматично, неординарно, креативно і прагне реалізовувати свої знання на практиці. Також очільник громади висловив сподівання, що у молоді є чимало нових проектів та ідей, які реально втілити в життя за умов співпраці.

Фото без описуВ свою чергу секретар міської ради Вікторія Зеленська відмітила, що подібні зустрічі-консультації з молоддю вже стають гарною традицією, адже міська влада розуміє, що розбудова нашої громадли неможлива без активної залученості молоді у всіх аспектах її життєдіяльності. Підкреслила, що сьогодні у Просторі представлені усі загальноосвітні заклади громади, ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей». Кожен із закладів має свою історію, свої особливості, свої цінності і сьогоднішня гра єднання має мету об’єднати всіх учасників заради єдності нашої України!

Головний спеціаліст управління молоді і спорту ОВА Ольга Ткач відмітила, що завдяки таким сучасним форматам роботи з молоддю можливо не тільки згуртувати молодь, а й розкрити її потенціал, креатив і разом напрацювати дієві рішення щодо розвитку молодіжної політики в громаді.

На початку заходу експертка з питань залучення та соціальної згуртованості проєкту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” Програми USAID, членкиня ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос" Ірина ТКАЧЕНКО провела організаційну сесію з розробки ідей щодо бачення молоді про те яким повинен бути молодіжний центр чи простір, розповіла про переваги та важливість створення на території громади зазначених закладів. Також зупинилася на питанні продовження роботи щодо створення бренду Знам’янської громади. З цією метою пані Ірина передала виготовлені постери Фото без описуз візуалізацією варіантів бренду, які були презентовані молоддю, представниками закладів освіти громади, громадських організацій під час організаційної зустрічі "Бренд-кав’ярні". У подальшому зазначені постери завітають до кожного навчального закладу громади, щоб кожен бажаючий міг ознайомитися з ними.

Надалі з метою формування національно-громадянської самоідентичності, створення умов та можливостей для розвитку, мотивації i самореалiзацiї молоді, посилення її спроможності, сприяння інтелектуальному, моральному розвитку відбувся квіз-турнір присвячений Дню Соборності України на тему "Спільна дія. Сильніша Україна".

Участь у турнірі взяли 8 команд, які представляли усі освітні заклади громади та ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей».

Молодь не тільки продемонструвала свої знання з історії України, знання як сучасних, так і історичних видатних постатей, а й в влучне володіння такими якостями, як імпровізація, креатив і командна робота.

Фото без описуЗа підсумками перемогу здобула команда «Сонечко» ДНЗ «Знам’янського міського професійного ліцею».

Команда-переможець отримала подарунки від управління молоді та спорту Кіровоградської ОВА, виконавчого комітету Знам’янської міської ради, дипломи та статуетку.

Також кожна із команд отримала подарунок від виконавчого комітету Знам’янської міської ради, ГО "Агенція сталого розвитку "Хмарочос", яка є виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні», компоненту Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Слід відмітити, що організатори не обійшли увагою і вболівальників, які креативними плакатами і мотивуючими девізами підтримували свої команди протягом усього турніру.

Організатор заходу: виконавчий комітет Знам’янської міської ради

Фото без описуМодератори заходу: головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Віталій Зайченко, головний спеціаліст з питань інформаційно-комп’ютерного забезпечення відділу інформаційного діяльності та комунікацій з громадськістю Микола Свириденко, представник студентської молоді Іван Меренков.

Партнери заходу:

Управління молоді та спорту КОДАУправління молоді та спорту Кіровоградської ОВА; проєкт «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного Фото без описурозвитку (USAID). В Кіровоградській та Дніпропетровській областях виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є ГО «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”;

ГО «Енергія молоді»; піцерія «Монтана».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень