Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

В Знам’янській міській територіальній громаді відзначили День Соборності України

Дата: 22.01.2024 13:50
Кількість переглядів: 174

Фото без описуСьогодні – День Соборності України, свято, яке відзначаємо щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

З нагоди цієї визначної дати, на знак вшанування всіх, хто ціною життя століттями виборював Соборну і Незалежну Українську державу, і хто сьогодні віддає життя за єдність та мирне небо над її просторами, відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г. Шевченка та пам’ятного знаку «Героям,загиблим за свободу та незалежність України» (площа Героїв Майдану).

«22 січня ми відзначаємо День Соборності України. Більш ніж сто років тому відбулось об’єднання українських земель в єдину самостійну державу. Цей день нагадує, що у нас єдина Фото без описудержава і ми – єдиний народ! Події останніх двох років продемонстрували нам і всьому світові, наскільки дійсно згуртованою і непохитною є українська нація. І зараз ми, як ніколи, об’єднані у своїх вчинках, думках і мріях. Бо ми всі разом прагнемо Перемоги і бажаємо жити у вільній, безпечній, справедливій і успішній країні. Саме таку Україну кожен з нас хоче бачити, саме такою ми її відбудуємо і зробимо. Соборна означає об’єднана, неподільна. Такою Україна була, є і залишиться навіки! За це сьогодні б’ються її кращі сини і доньки! За це вони віддають свої життя! І тільки завдяки їм єдина і незалежна Україна впевнено дивиться у своє майбутнє», - з такими словами до присутніх звернувся міський голова Володимир Сокирко.

Фото без опису​​​​​​​Також патріотичними віршами присутніх вразив Володимир Мацко.

У заході взяли участь керівництво громади, представники структурних підрозділів виконавчого комітету Знам’янської міської ради, депутатського корпусу, а також мешканці громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень