Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Про черговий виїзд мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства

Дата: 19.01.2024 18:51
Кількість переглядів: 60

Фото без описуПопри святковий період, насичений новорічними та різдвяними святами, виклики сучасного життя не знають побутових перерв. З початку року мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі зафіксувала тривожну статистику – три випадки домашнього насильства, які оберталися психологічними, фізичними та сексуальними травмами, включаючи зґвалтування неповнолітньої. У зв’язку з чим здійснено чергові виїзди мобільної бригади. До виїзду залучилися фахівці із соціальної роботи Знам’янського міського центру соціальних служб Ольга Білокамінська та Вікторія Гнатюк, головний спеціаліст Служби у справах дітей Марія Михайлова, помічник юриста сектору «Знам’янське бюро правової допомоги» Вікторія Гомоля, клінічний психолог КНП «Знам’янської міської лікарні ім. А. В. Лисенка» Знам’янської міської ради Людмила Нечуй-Вітер.

Мобільна бригада продовжує свою важливу роботу, надаючи соціально-психологічну допомогу тим, хто потребує захисту та підтримки в умовах домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Спеціалісти надають консультації, здійснюють кризове та екстрене втручання, а також соціальну профілактику, враховуючи індивідуальні потреби кожного клієнта.

Бригада активно виїжджає з метою надання психологічної допомоги та інформування постраждалих осіб про доступні послуги, що охоплюють медичний, соціальний, психологічний та правовий аспекти. Також надається інформація щодо інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Спеціалісти бригади роз’яснюють постраждалим особам їхні права, закріплені законом, а також можливості отримання допомоги від різних суб’єктів. Важливою складовою роботи є не лише надання допомоги, але й формування у постраждалих свідомого ставлення до власної ситуації та доцільності отримання допомоги.

Фото без описуМобільна бригада продовжує свою місію, докладаючи зусиль у боротьбі з насильством та підтримці тих, хто найбільше цього потребує. Всі заходи спрямовані на те, щоб зробити життя тих, хто стикнувся з домашнім насильством, безпечнішим та більш справедливим.

Нагадуємо, що викликати поліцію за телефоном 102 – це перша дія, яку варто виконати в екстреному випадку домашнього насильства або звернутися особисто до найближчого відділу поліції та подати заяву; отримати талон-повідомлення про реєстрацію заяви, повідомлення в журналі Єдиного обліку в черговій службі підрозділу поліції. Якщо у сім'ї є  дитина, яка стала свідком домашнього насильства, вона автоматично також вважається постраждалим/ою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень