Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Коротко про роботу служби у справах дітей за 2023 рік

Дата: 17.01.2024 08:39
Кількість переглядів: 122

Фото без описуВідповідно до покладених на службу у справах дітей виконавчого комітету Знам'янської міської ради завдань, працівниками здійснюється ведення наступного обліку: 

- первинного обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 
- дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах; 
- дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; 
- дітей, які підлягають усиновленню.
Станом на 01.01.2024 року первинному обліку служби у справах дітей перебуває 125 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них: під опікою/піклуванням - 80, в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу - 27, на утриманні державних закладів - 14, на тимчасовому влаштуванні в сім’ях родичів, знайомих – 2, в патронатних сім’ях – 2. 
Протягом 2023 року на первинний облік служби у справах дітей взято 19 дітей, які набули статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування. З них:  10 дітей  влаштовано в сім'ї опікунів, піклувальників,  1 – влаштовано в дитячий будинок сімейного типу, 1 – усиновлено, 7 - тимчасово перебувають на утриманні державних закладів. В місті функціонують 4 прийомні сім’ї - та 7 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 59 дітей. 


З початку вторгнення Росії на територію нашої держави працівниками служби здійснювалися заходи для підтримки та надання допомоги сім’ям з дітьми, які вимушені буди покинути свої домівки і переміститися до нашої територіальної громади, а саме: видача гуманітарної допомоги; проведення бесід з опікунами-переселенцями з метою виявлення потреб та вчасного їх вирішення. У 2023 році було видано статусним дітям, які  мають довідки ВПО,  рюкзаки із канцелярським приладдям, а також зимовий одяг та взуття.

Станом на 01.01.2024  року на обліку служби у справах дітей перебуває 16 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які є внутрішньо-переміщеними особами, а саме: 2 прийомні сім’ї,  в яких виховується 6 дітей; 10 дітей - під опікою/піклуванням.         

Фото без описуЗ метою попередження бездоглядності, бродяжництва, пияцтва, вживання наркотичних засобів та правопорушень і злочинності серед неповнолітніх запроваджена система рейдів. За 2023рік проведено 54 рейди «Діти вулиці», «Вокзал». З батьками, які не виконують батьківські обов’язки,  проведено 125 профілактично-роз’яснювальних бесід. Працівниками служби за звітний період обстежено 165 сімей та складено відповідні акти. Протягом звітного періоду вилучено з сімей 2 дитини, яких влаштовано до патронатних сімей.

Фото без описуСлужбою у справах дітей підготовлено та подано до Знам’янського міськрайонного суду 2 позовні заяви про позбавлення батьків батьківських прав та відібрання дітей без позбавлення батьківських прав. Підготовлено та надано 11 висновків органу опіки та піклування щодо доцільності позбавлення батьківських прав відносно малолітніх та неповнолітніх дітей. Працівниками служби взято участь у 15 судових засіданнях. 

Проведено 17 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглядалися питання щодо соціально-правового захисту дітей.

Фото без описуЗа наслідками розгляду питань підготовлено 150 проєктів рішень виконачого комітету Знам’янської міської ради.                
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень