Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Участь у курсі «Травмообізнані практики для фахівців»

Дата: 28.12.2023 11:25
Кількість переглядів: 82

Фото без описуУ зв’язку із воєнними діями в Україні виникло внутрішнє переміщення сімей, що стало необхідною реальністю. Забезпечення адекватної та компетентної підтримки для дітей стає одним із питань першочергового значення.У зв’язку із цим фахівець із соціальної роботи Знам’янського міського центру соціальних служб Вікторія Гнатюк пройшла онлайн-навчання на курсі "Травмообізнані практики для фахівців".

Курс, розроблений Українським інститутом розвитку освіти та підтриманий міжнародною організацією "Childhood education international center for professional learning", призначений для фахівців, які працюють з дітьми, що пережили травматичні ситуації через війну та переміщення.

Курс допомагає фахівцям розрізняти та розуміти види травм, їх вплив на дитину, надаючи базу для розуміння психологічних механізмів травми у дітей. Надає конкретні інструменти для ефективного догляду за дітьми в ускладнених умовах. Включає методи перетворення стресу та негативних емоцій у позитивні дії. Навчає створювати безпечне та довірливе середовище для дітей, які пережили травматичні ситуації.

Курс також розглядає важливість збереження психічного та емоційного благополуччя фахівців для якісної підтримки дітей. Навчає ефективним стратегіям подолання стресу та збереження мотивації для постійного вдосконалення професійної діяльності.

Після проходження цього курсу, фахівець зможе реагувати на стрес і травму, а також володітиме навичками підтримки дітей. Це важливий крок у підвищенні якості надання соціальних послуг для тих, хто переживає важкі життєві ситуації.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень