Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання чергової 55 сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання

Дата: 22.12.2023 16:53
Кількість переглядів: 137

Фото без опису22 грудня 2023 року, під головуванням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, відбулося засідання чергової 55 сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання.

До початку пленарного засідання, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира Джулая було проведено спільне засідання постійних комісій міської ради на якому депутати обговорили питання, що пропонувалися додатково винести на розгляд міської ради. Враховуючи, що розгляд змін до бюджету 2023 року та зміни до Програми заходів національного спротиву Знам’янської міської територіальної громади на 2022 рік та на період до 2025 року у новій редакції стосувалися виконання заходів правового режиму воєнного стану, спільне засідання проводилося у закритому режимі.

Заслухали начальника фінансового управління Олену Лепетко та секретаря Знам’янської міської ради Вікторію Зеленську, які відповіли на запитання депутатів. За результатами розгляду, депутати дійшли висновку та рекомендували винести питання на розгляд міської ради.

Фото без описуВідповідно до Регламенту, головою тимчасової контрольної комісії, депутаткою міської ради Оксаною Перемот, було представлено звіт тимчасової контрольної комісії по перевірці питання зміни цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 3510600000:50:026:0002 та пред’явлення позовів про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування земельними ділянками та відповідний проєкт рішення, які були доопрацьовані, враховуючи зауваження, що надійшли під час попереднього розгляду. За результатами голосування, проєкт рішення, який було представлено тимчасовою контрольною комісією, було рекомендовано винести на розгляд 55 сесії міської ради.

На початку пленарного засідання чергової 55 сесії Знам’янської міської ради депутати та присутні вшанували хвилиною мовчання героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Міська рада затвердила бюджет Знам’янської міської територіальної громади на 2024 рік. Доходи і видатки бюджету громади становлять 382 046, 0 тис. грн. Основний фінансовий документ громади на 2024 рік передбачає фінансування захищених статей видатків, галузей соціально-культурної сфери, нагальних потреб житлово-комунального господарства, заходів, спрямованих на виконання заходів правового режиму воєнного стану тощо. Так, на галузі «Освіта» та «Спорт» спрямовано 183 625,0 тис. грн.; «Охорона здоров’я» - 30 648,0 тис. грн.; «Культура» - 20 442,0 тис. грн. Також, передбачено 622,0 тис. грн. на реалізацію делегованих повноважень виконавчих органів міської ради в галузі оборонної роботи, реалізації державної політики у сфері обороноздатності держави, налагодження дієвої співпраці підрозділів Збройних Сил України та Знам’янської міської ради, виконавчого комітету у цій сфері.

У резервному фонді бюджету громади передбачено 15 000,0 тис. грн., які протягом 2024 року, у тому числі, будуть спрямовані, за рішенням міської ради, на підтримку Збройних Сил України.

Також, протягом 2024 року, планується надання допомоги Збройним Силам України враховуючи вимоги чинного законодавства та нагальні потреби і звернення військових частин.

Затверджено фінансові плани КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради та КНП ««Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради на 2024 рік. Уточнено плани підприємств поточного року.

Прийняті рішення щодо управління майном комунальної власності.

Затверджено у новій редакції Положення про службу у справах дітей виконавчого комітету Знам'янської міської ради та Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради «Центр Дії».

Затверджено рішення щодо перейменування вулиць та провулків населених пунктів Знам’янської міської територіальної громади.

Визначено строки проведення звітів постійних комісій міської ради та депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання у 2024 році.

Прийнято план роботи Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання на 2024 рік.

Підтримано рішення та затверджено Порядок та Положення про Наглядові ради при комунальних підприємствах Знам’янської міської ради.

За результатами роботи, затверджено 46 рішень міської ради, у т.ч. 3 депутатських запити, 27 рішень з питань регулювання земельних відносин. Не набрав необхідної кількості голосів 1 проєкт рішення.

Участь у роботі чергової 55 сесії міської ради взяли 22 депутати міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету, староста Знам’янського Другого старостинського округу, директор КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради, в.о. директора КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень