Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Проведено чергове засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та ВІЛ/СНІДу

Дата: 21.12.2023 21:11
Кількість переглядів: 178

Фото без описуУ місті Знам'янка відбулося чергове планове засідання Координаційної ради з питань профілактики наркоманії  і протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, та запобіганню ВІЛ-інфекції/СНІДу (далі МКР). Засідання провела секретар міської ради Вікторія Зеленська. 

На порядку денному були такі ключові питання: про профілактику наркоманії і злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів; про профілактику ВІЛ-інфекції/СНІДу; про профілактику захворюваності на туберкульоз. Процес ведення протоколу засідання був доручений секретареві МКР, фахівцю з соціальної роботи міського центру соціальних служб, Ользі Білокамінській.

Під час засідання виступили доповідачі з різних сфер, серед яких були представники громадських організацій, медичного, правоохоронного та освітнього та соціального секторів. Відомості доповідачів були вислухані з увагою. Зокрема, вислухані доповідачі: в.о. директора КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Миколу Коноваленко, лікаря-психіатра, лікаря психіатра-дитячого, відповідальну особу за проведення медичних оглядів та медичного обстеження осіб на предмет зловживання алкоголю, наркотичних засобів та психотропних речовин з видачею відповідного сертифіката КНП «Знам’янська міська лікарня ім. А. В. Лисенка» Інну Іноземцеву, менеджера з профілактики ВІЛ-інфекції серед підлітків ОБФ «Повернення до життя» Наталю Разумову, старшого опероуповноваженого сектору кримінальної поліції Знам’янського відділу поліції №1 Андрія Галєвського, завідувача сектора відділу молоді та спорту, відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Знам’янської міської ради Руслану Ладожинську, психолога КУ «Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників» Знам’янської міської ради Оксану Зажурило.

Фото без описуТакож обговорили інформацію, надану лікарем-інфекціоністом та лікарем-терапевтом КНП "Знам'янська міська лікарня ім. А. В. Лисенка" Світланою Ладан без її особистої присутності. Учасники засідання висловили свої думки, розглянули проблемні питання та прийняли конструктивні рішення.

До обговорення долучились також начальник відділу ДУ «Центр пробації» філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області Кропивницького РВ № 2 Артем Солодов та головний спеціаліст Служби у справах дітей виконавчого комітету Знам’янської міської ради Ірина Тупало.

Засідання МКР являється ефективним механізмом співпраці різних галузей, спрямованої на вирішення актуальних питань міста. Заслухана інформація буде взята до уваги при розробці подальших стратегій та заходів з профілактики вчинення правопорушень, наркоманії,  та захворюваності на ВІЛ-інфекцію/СНІД, і туберкульоз.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень