Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулися засідання постійних комісій міської ради

Дата: 21.12.2023 20:50
Кількість переглядів: 119

Фото без опису18-19 грудня 2023 року, під головуванням голів постійних комісій міської ради Нелі Данасієнко, Оксани Перемот, Романа Кондратьєва та Володимира Джулая, відбулися засідання постійних комісій міської ради під час яких були розглянуті питання, що запропоновані на розгляд чергової 55 сесії міської ради.

Депутати обговорили проєкт бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2024 рік. Висловили думки щодо фінансування основних галузей життєзабезпечення громади в умовах воєнного стану, необхідності підтримки Збройних Сил України, оплати праці працівників бюджетної сфери тощо. Заслухали інформації головних розпорядників, розпорядників та одержувачів коштів місцевого бюджету.

До порядку денного сесії пропонується також включити питання щодо затвердження фінансового плану комунального некомерційного підприємства "Знам'янська міська лікарня ім. А.В.Лисенка" Знам'янської міської ради на 2023 рік у новій редакції (уточненого), а також, затвердити фінансовий план даного підприємства на 2023 рік у новій редакції.

Рекомендовано винести на розгляд міської ради питання затвердження фінансових планів КНП «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради та КНП «Знам’янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Знам’янської міської ради на 2024 рік.

З метою використання у роботі містобудівної документації с. Петрове, відповідно до повноважень, визначених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», депутати погодилися із необхідністю безоплатно передати необоротні матеріальні активи з балансу виконавчого комітету Знам’янської міської ради на баланс управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради.

Депутати обговорили нові редакції Положень про службу у справах дітей виконавчого комітету Знам'янської міської ради та Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради «Центр Дії». Підтримали пропозиції керівників даних структурних підрозділів, та рекомендували міській раді підтримати їх з метою актуалізації документів, що регламентують їх діяльність.

Заслухали інформацію щодо результатів громадського обговорення питання перейменування вулиці та провулку Чайковського у м. Знам’янка та вулиці 1 Травня у смт. Знам’янка Друга. Беручи до уваги результати громадського обговорення, протокол засідання топонімічної комісії від 04 грудня 2023 року №10, рішення виконавчого комітету Знам’янської міської ради від 15 грудня 2023 року, керуючись абз.1 ч.6 ст.8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» від 21 березня 2023 року №3005-ІХ, постійні комісії рекомендували винести на розгляд міської ради питання їх перейменування. Відповідно до проєкту рішення, пропонується перейменувати: вулицю Чайковського на вулицю Полтавську (на честь міста Полтава, адміністративного центру Полтавської області - однієї з областей, з якою межує Кіровоградська область); провулок Чайковського - провулок Лісовий (поруч розташований ліс); вулицю 1 Травня – вулиця Травнева (від слів « трава», «травень». У травні розквітає природа, молодіє трава, квітнуть квіти. Ця вулиця має широкий лук, який любує око мешканцям, а ще приносить користь тим, хто тримає господарство. На цій вулиці «травень» вирує цілий рік).

Депутати рекомендували винести на розгляд міської ради проєкти рішень щодо строків проведення звітів постійних комісій та депутатів Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання у 2024 році, а також затвердження плану роботи Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання на 2024 рік.

Проєкти Порядку та Положення про Наглядові ради при комунальних підприємствах Знам’янської міської ради рекомендовано винести на розгляд сесії.

Розглянуто проекти рішень, що стосуються регулювання земельних відносин на території громади.

З метою забезпечення ефективного, раціонального обліку та використання майна комунальної власності Знам’янської міської територіальної громади, депутати рекомендували винести на розгляд міської ради питання щодо передачі з балансу управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Знам’янської міської ради на баланс комунального підприємства «Знам’янський комбінат комунальних послуг» контейнерів для збору твердих побутових відходів. Також, для забезпечення якісного процесу господарської діяльності зазначеного комунального підприємства у сфері благоустрою на території громади, пропонується передати у господарське відання сміттєвоз із заднім завантаженням, який було придбано управлінням за кошти місцевого бюджету.

За результатами розгляду питань порядку денного, комісіями було надано висновки та рекомендації.

Участь у роботі комісій взяли депутати міської ради, секретар міської ради, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Знам’янської міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керівники закладів охорони здоров’я комунальної власності Знам’янської міської ради, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради.

Відділ забезпечення діяльності міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень