Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулася нарада з керівниками органів самоорганізації населення

Дата: 18.12.2023 14:53
Кількість переглядів: 164

Фото без опису14 грудня 2023 року, під головуванням  Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, відбулася нарада з керівниками органів самоорганізації населення міста.

На початку наради, Знам’янський міський голова Володимир Сокирко зупинився на основних напрямках діяльності щодо належного функціонування усіх галузей життєзабезпечення населених пунктів громади, у тому числі, окреслив  основні завдання та заходи, що вживаються для вирішення питання сталого проходження осінньо-зимового та опалювальних періодів 2023-2024рр.

Проінформував про допомогу, яка надається Збройним Силам України: міською радою (у вигляді субвенції у разі звернення військового підрозділу), працівниками бюджетної сфери, комунальних закладів охорони здоров’я – у вигляді добровільних особистих внесків  для придбання необхідних засобів, членами ветеранської організації тощо. 

Зупинився на змінах податкового та бюджетного законодавства. Повідомив, що робота над проєктом бюджету громади на 2024 рік триває, а його остаточний варіант має бути затверджено на сесії міської ради до 25 грудня поточного року.

Наголосив на тому, що окремі роботи, що виконуються у громаді, у тому числі реконструкція площі Героїв Майдану, були заплановані задовго до повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, і розпочаті напочатку року відповідно до укладених договорів.

Фото без описуВолодимир Феліксович також відзначив, що пріоритетним залишається надання послуг мешканцям громади, як управлінських, так і соціальних, медичних.

У ході обговорення питання надання якісних житлово-комунальних послуг, у т.ч. водопостачання та водовідведення, підкреслив, що вони залишаються на постійному контролі.

Володимир Феліксович  проінформував про акцію «Різдвяний караван тепла для захисника», що триває у громаді, і запросив усіх бажаючих долучитися до участі.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська представила присутнім проєкт Статуту Знам’янської міської територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області та  наголосила на тому, що він є дієвим інструментом під час прийняття рішень громадою. Вікторія Володимирівна зупинилася на розділах та статтях проєкту, що пропонуються для розгляду, їх змісті, новелах, які мають місце у місцевому самоврядуванні, зокрема запровадження інституту старост, створення старостинських округів. Навела приклади застосуванні інструментів місцевої демократії тощо. 

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, Ліана Пересадченко  ознайомила з проєктом Стратегії Фото без описуЗнам’янської міської територіальної громади на 2024-2027р.р. ( далі – Стратегія). Проінформувала, що Стратегія є основним документом, який визначає напрям розвитку та ґрунтується на інших документах стратегічного характеру, у тому числі, з просторового планування, враховує планувальні документи, які вже прийняті і впроваджуються міською радою.

На виконання Стратегії розробляються середньострокові плани економічного і соціального розвитку громади, синхронізовані з ними фінансові документи, галузеві цільові програми. Ліана Володимирівна відзначила, що пропозиції до проєкту Стратегії приймаються до  08.01.2024 р. та запропонувала присутнім долучитися до його обговорення.

Протягом наради присутніми були підняті питання, які будуть передані для розгляду відповідальним виконавцям. 
        
Відділ забезпечення діяльності міської ради

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень