Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

14 грудня - День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Дата: 14.12.2023 11:31
Кількість переглядів: 137

Фото без описуОкрім 26 квітня, ще одним днем вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС визначено, згідно з Указом Президента України, 14 грудня, саме в цей день було завершено будівництво саркофагу.

Ці трагічні події ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем і проблемою всієї громадськості. І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха, а також висловлювати щирі слова подяки всім ліквідаторам за мужність, героїзм, самовіддачу.

14 грудня у Знам’янській міській територіальній громаді відбулася хода та покладання квітів за участі керівництва міської ради, представників депутатського корпусу, громадськості, учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС до пам'ятного знаку на честь знам'янчан та мешканців району, Фото без описуякі брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Ми були свідками героїчних зусиль цілого покоління наших співвітчизників, які врятували майбутнє для своїх нащадків. Минають роки, але незмінним залишається лише одне – найглибша повага до людей, які віддали заради нас найцінніше – своє життя. Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС нашої громади, які 37 років тому, не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали, аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії та зупинити розбурхану стихію некерованої ядерної реакції», - зазначив у своєму виступі Знам’янський міський голова Володимир Сокирко.

Фото без описуЦього дня до присутніх звернувся і член міської громадської організації «Союз-Чорнобиль» Павло Гуменюк.

На знак вшанування пам’яті про тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи людство від атомного лиха, учасники зібрання поклали живі квіти до пам’ятного знаку на честь знам’янчан та мешканців району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Знам’янчани хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять героїв-ліквідаторів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень