Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ НАПЕРЕДОДНІ 80-ї РІЧНИЦІ  ВИЗВОЛЕННЯ  МІСТА ЗНАМ'ЯНКИ

Дата: 08.12.2023 13:10
Кількість переглядів: 151

Фото без опису Щороку, 9 грудня, відзначається День визволення міста   Знам’янки від  німецько-фашистських  загарбників. 
 Друга світова війна принесла з собою таку безліч трагедій, віроломства і зруйнованих доль, що до цих пір все людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх.  Настала вісімдесята  зима відродження й священної пам’яті знакової дати, коли під час окупації нацисти розстріляли, закатували, повісили у місті Знам'янці 725 місцевих жителів і військовополонених, 207 юнаків і дівчат вивезли на каторжні роботи до Німеччини…

Напередодні пам’ятної дати, 80-ї річниці, віддати шану полеглим у боях за визволення міста Знам’янки від нацистських загарбників у роки Другої світової війни, учасникам бойових дій прийшли представники міської влади,  представники міської організації ветеранів України (голова Ганна Бабійчук) та  небайдужі до трагічних сторінок історії мешканці громади.
Знам’янський міський голова Володимир Сокирко звертаючись до присутніх  зазначив:
- Ми шануємо і пам'ятаємо всіх, хто захищав нашу землю від фашистських загарбників, і пишаємося героями, які сьогодні відстоюють нашу незалежність і захищають нас кожен день. Ми віримо, Україна сильна і вона переможе тому, що народ наш об'єднався у єдиному  пориві  зберегти,  відстояти  рідну землю. Перемогли тоді, переможемо і зараз! Перемога буде за нами! Слава Україні! Героям Слава! 
 
Голова  міської організації  ветеранів України Ганна Бабійчук звертаючись до присутніх, відзначила, що героїчне життя дідів та прадідів стало прикладом для молодого покоління  у любові до рідної землі та побажала миру, здоров’я та достатку для кожної знам’янської  родини.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих земляків та усіх патріотів, які віддали життя, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України.
   Це -  ще одна війна, яка приносить загибель тисячі  людей, потворить мільйони душ та закарбовується у пам'яті  багатьох  поколінь.
Слава Героям! Слава Україні! Україна переможе!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень