Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Флешмоб «Віримо в Перемогу!». Акція «Чарівний чобіток для ЗСУ»

Дата: 07.12.2023 13:01
Кількість переглядів: 166

Фото без описуЦьогоріч українці вперше відзначали День святого Миколая та День збройних сил в один день. Ця дата символічно вказує на зв'язок між теплом і щедрістю святого та захистом і самопожертвою наших героїв. А наші діти вірять не лише у Миколая, а й у ЗСУ. Тож і вирішили маленькі користувачі центральної бібліотеки поділитися своїми смаколиками з тими, хто залишив свої родини, щоб захистити найдорожче.

А ще намалювали яскраві та теплі малюнки, виготовили обереги, наповнені добром та підтримкою. Святкові вітання передали нашим славним захисникам і захисницям з побажаннями миру, здоров’я і щасливого повернення до своїх сімей і вихованці КЗ «Знам’янська спеціальна школа Кіровоградської обласної ради». Дякуємо Збройним Силам України щодня!

З нагоди свята в міській бібліотеці-філії №1 бібліотекарі підготували фото-літопис «На варті нашої безпеки», присвячений мужнім захисникам нашої Батьківщини. З історією української зброї, війн та збройних конфліктів, військовою символікою Фото без описудержави та становленням Збройних сил знайомлять читачів бібліотеки фото, та книги розміщені на виставці. А доповнюють фотолітопис матеріали, які розповідають про створення Збройних Сил України, про визначних військових нашого часу і виклики, з якими успішно упорається наше військо.

У День Збройних Сил України бажаємо гордо стояти на сторожі спокою Батьківщини, легко відбивати всі навали з боку противника, усувати будь-які проблеми і перешкоди на горизонті, зберігати спокій і оптимізм душі, берегти щастя й доброт у серці!

Нашим захисникам ми разом із учнями 2 класу гімназії «Семицвіт» (класний керівник Жанна Захаренко ) виготовляли листівки-подяки і розписувати імбирні прянички.

Розповісти про історію українського війська, символіку Збройних сил України, незламність духу українських воїнів завітали до ЛІЦЕЙ "КРИЛА УКРАЇНИ" працівники бібліотека-філія №3.

Діти дізнались про мужність та героїчну вдачу наших захисників, слухаючи історію нацгвардійця Дмира Фінашина з позивним «Фін» , який "повернувся з того світу" й отримав Героя України.

Фото без описуЩе до повномасштабного вторгнення Дмитро став командиром взводу аеророзвідки. А потім, маючи звання старший сержант, перекваліфікувався на снайпера.Тяжко поранений під час обстрілу, Дмитро Фінашин дві доби боровся за життя: спливав кров'ю, пив воду з болота, намагався рухатись, щоб зігрітися. Провалювався в галюцинації, приходив до тями і вірив у спасіння.

На третю добу ледь живого Дмитра, який рухався в бік своїх, знашли та відправили до шпиталю, де йому ампутували ліву руку. Вражений спасінням Фіна та його жагою до життя, Президент присвоїв Дмитрові звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка».

Тож нехай Святий Миколай захищає та береже наших захисників, захисниць та Україну! Дякуємо та віримо ЗСУ! Слава Україні!

В завершенні заходу діти написали теплі та щирі побажання захисникам та передали їх волонтерам.

Фото без опису6 грудня - День Збройних Сил України, бібліотека-філія №4, провела урок мужності «Сильні духом». Саме сильні духом, зараз стоять на варті кордонів нашої держави. Зараз за Україну відають життя ті, хто дійсно заслуговує в ній жити. Пам'ятаємо всіх хто, служить тепер у небесному війську. Доземно вклоняємось тим, хто боронить нашу землю, Дякуємо за кожен новий ранок! Слава Україні! Слава її Збройним силам!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень