Знам’янська міська територіальна громада

Кропивницький район

Відбулося засідання чергової 53 сесії Знам’янської міської ради Кропивницького району Кіровоградської області VIII скликання

Дата: 28.11.2023 13:07
Кількість переглядів: 116

Фото без описуПід головуванням Знам’янського міського голови Володимира Сокирка, 24 листопада 2023 року відбулося засідання чергової 53 сесії Знам’янської міської ради.

До початку пленарного засідання, під головуванням голови постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимира Джулая, було проведено спільне засідання постійних комісій міської ради. Заслухали начальника фінансового управління Олену Лепетко. Обговорили пропозиції, що надійшли після засідання постійних комісій міської ради та стосувалися внесення змін до бюджету громади. За результатами розгляду, депутати дійшли висновку та рекомендували винести питання щодо внесення змін до бюджету громади, на розгляд міської ради зі змінами та доповненнями.

Також, відповідно до Регламенту, головою тимчасової контрольної комісії, депутаткою міської ради Оксаною Перемот, було представлено звіт тимчасової контрольної комісії по перевірці питання зміни цільового призначення земельної ділянки з кадастровим номером 3510600000:50:026:0002 та пред’явлення позовів про стягнення безпідставно збережених коштів у вигляді орендної плати за користування земельними ділянками та відповідний проєкт рішення. Депутати заслухали звіт, поставили запитання доповідачці, висловили свої думки щодо окремих формулювань проєкту рішення, змісту звіту комісії тощо. Заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів Дмитро Молодченко та Ліана Пересадченко висловили основні зауваження та заперечення до проєкту рішення. За результатами голосування, проєкт рішення, який було представлено тимчасовою контрольною комісією, не набрав необхідної кількості голосів для винесення його на розгляд 53 сесії міської ради.

Фото без описуНа початку пленарного засідання, депутати та присутні вшанували хвилиною мовчання, героїчний подвиг воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Внесено зміни до бюджету Знам’янської міської територіальної громади на 2023 рік, якими, у т.ч., виділено 2 000 000, 00 грнивень для потреб ЗСУ.

Продовжено термін дії Програми заходів національного спротиву Знам’янської міської територіальної громади на 2022 рік на період до 2025 року та затверджено заходи з її реалізації у новій редакції.

Затверджено у новій редакції фінансовий план на 2023 рік КНП «Знам’янська міська лікарня ім.А.В.Лисенка» Знам’янської міської ради та звіт про виконання фінансового плану підприємства за 9 місяців 2023 року, а також, звіт про виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства "Знам'янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Знам'янської міської ради за ІІІ квартал 2023 року.

У зв’язку із виведенням зі структури комунального некомерційного підприємства "Знам'янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Знам'янської міської ради Диківської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини, депутати затвердили структуру комунального некомерційного підприємства "Знам'янський міський центр первинної медико-санітарної допомоги" Знам'янської міської ради у новій редакції. Також, прийнято рішення щодо передачі об’єктів та майна, Диківської амбьулаторії, з оперативного управління підприємства на баланс Пантаївської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області.

Фото без описуЗатверджено Програмуекономічного і соціального розвитку Знам’янської міської територіальної громади на 2024 рік.

Внесено зміни до Положення про загальні збори громадян за місцем проживання, затвердженого рішенням міської ради від 27 січня 2023 року №1152, якими врегульовується питання дотримання права внутрішньо переміщених осіб на їхучасть у вирішенні питань місцевого значення під час проведення загальних зборів громадян за місцем проживання.

Положення про консультації з громадськістю в Знам’янській міській територіальній громаді, яке встановлює порядок ініціювання, підготовки та проведення консультацій з громадськістю, а також урахування їх результатів відділами та управліннями апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, їх посадовими особами, було підтримано депутатським корпусом.

Враховуючи потребу забезпечення доступу громадян до надання адміністративних послуг з реєстрації транспортних засобів та видачі національних посвідчень водія Центром надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради «Центр - Дії», внесено зміни до рішення Знам’янської міської ради від 21.12.2022 року №1121 «Про затвердження структури та загальної чисельності апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради в новій редакції» в частині збільшення, з 01 січня 2024 року, штатної чисельності ЦНАП виконавчого комітету Знам’янської міської ради на 1 штатну одиницю, а саме: головного спеціаліста-адміністратора Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Знам’янської міської ради.

Фото без описуВзято до відома хід виконання Міської програми оздоровлення і відпочинку дітей Знам’янської міської територіальної громади на 2022-2025 роки за 2023 рік.

Затверджені рішення щодо вирішення питань регулювання земельних відносин.

Встановлено на території Знам’янської міської територіальної громади мінімальну вартість місячної оренди одного квадратного метра загальної площі нерухомого майна фізичних осіб на 2024 рік, який становитиме 15 гривень, та затверджено план діяльності Знам’янської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2024 рік.

За результатами роботи, затверджено 25 рішень міської ради, у т.ч. 2 депутатських запити, 8 рішень з питань регулювання земельних відносин. Не набрав необхідної кількості голосів 1 проєкт рішення.

У різному, депутат міської ради Сергій Пашко порушив питання забезпечення охорони закладів загальної середньої освіти громади. Як варіант, запропонував розглянути можливість залучення приватної охоронної структури. Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту, освіти, культури, молоді та спорту Володимир Джулай звернувся із пропозицією до профільного відділу щодо вивчення питання створення охорони при відділі освіти, молоді та спорту, та запропонував, під час подання бюджетного запиту на 2024 рік, надати розрахунки витрат для обох видів охорони.

Секретар Знам’янської міської ради Вікторія Зеленська нагадала депутатам про терміни подання декларацій за 2021-2022 роки та 2023 рік, а також, про необхідність, тим, хто не прозвітував, надати інформацію про свою роботу за 2022 рік до 31 грудня 2023 року. Звіти депутатів оприлюднюються, враховуючи вимоги діючого Регламенту ради, на сайті Знам’янської міської ради.

Участь у роботі сесії взяли 23 депутати міської ради, керуючий справами (секретар) виконавчого комітету Знам’янської міської ради, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керівники закладів охорони здоров’я комунальної власності громади, начальники відділів та управлінь апарату Знам’янської міської ради та її виконавчого комітету, виконавчих органів міської ради, представники громадських організацій, заявники.

Відділ забезпечення діяльності міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень